به نقل از سایت اخبار قرآن و متون دینی ، اسلام در جهان : حسین بهبودی، مدیر طرح های ملی در سازمان دارالقرآن الکریم درگفتگو با خبرنگار مهر، درباره ثبت نام چهاردهمین دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن اظهارداشت: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۸۴ مبنی بر ارزیابی و اعطای مدرک حفظ تخصصی و ابلاغش در حوزه سازمان تبلیغات اسلامی از همان سال به صورت مستمر هر ساله یک دوره صورت گرفته و تا سال جاری سیزدهمین دوره نیز انجام گرفت و در حال حاضر نیز ثبت نام چهاردهمین دوره از امروز۲۱ بهمن ماه آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: این حافظان تخصصی دارای یک سرفصل ها و منابعی هستند که علاوه بر حفظ قرآن تفسیر نیز مدنظر قرار گرفته است و داوطلبان می توانند برای ثبت نام و اطلاع از آیین نامه ها از امروز به سایتtelavat.ir مراجعه نمایند.
بهبودی با اعلام این موضوع که ثبت نام چهاردهمین دوره از ۲۱ بهمن ماه آغاز می شود، افزود: ثبت نام از امروز به مدت یک ماه و تا ۲۱ اسفند ماه بدون تمدید مهلت ثبت نام انجام خواهد شد. تمام تلاش ما در چهاردهمین دوره این است که در طول یکسال پرونده این دوره را ببندیم.
وی ادامه داد: از ابتدای سال ۸۵ که اولین دوره برگزاری آزمون بود، هر ساله به شکل منظم این ارزیابیها صورت گرفت و همانطور که از اسم طرح برمیآید، این طرح در خصوص اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن کریم است. اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی حفاظی را که در این طرح شرکت میکنند، مورد ارزیابی قرار میدهند. حفاظ علاوه بر اینکه متن قرآن را حفظ میکنند، باید حداقل با ترجمه دو جز از آیات قرآن نیز آشنا باشند تا در این صورت درجه ۴ و ۵ اعطای مدرک را طی کنند.
مدیر طرحهای ملی سازمان دارالقرآن کریم خاطرنشان کرد: حفاظ برای ادامه راه باید علوم فنون قرآنی را نیز فرا بگیرند و در تجوید و صوت و لحن عملکرد آنها نیز مورد ارزیابی قرار میگیرد.
بهبودی با تأکید بر اینکه این دوره از اوائل سال ۹۸ آغاز خواهد شد، گفت: در دوره های گذشته هر دوره از ارزیابی ها معمولاً یکسال و نیم به طول می انجامید، اما امیدواریم چهاردهمین دوره اوائل سال ۹۸ آغاز و در همان سال چهار مرحله اش تمام شود و درسال ۹۹ پانزدهمین دوره نیز به همین میزان خواهد بود و به همین علت افراد متقاضی شرکت در زمان اعلام شده ثبت نام خودشان را انجام دهند که مدت زمان ثبت نام تمدید نخواهد شد.
وی افزود: این آزمونها ویژه حافظان قرآن کریم در مقاطع ده جز بیست جز و حفظ کل قرآن کریم که افراد شرکت کننده ای که بتوانند حدنصاب آزمون را کسب کنند واجد پنج مدرک خواهند شد.
بهبودی با تشریح این مدارک گفت: افرادی که ده جز شرکت می کنند، واجد مدرک درجه پنج که معادل و هم تراز دیپلم، کسانی که در ۲۰ جز شرکت کرده و واجد شرایط حد نصاب شوند مدرک درجه ۴ که معادل فوق دیپلم خواهد بود، کسانی که بخواهند در حفظ کل قرآن شرکت کنند و حدنصاب لازم را کسب کنند، مدرک درجه ۳ معادل کارشناسی را خواهند داشت و کسانی که نصاب بالاتری را کسب کنند، مدرک درجه ۲ خواهند گرفت که معادل فوق لیسانس خواهد بود و کسانی که در مرحله چهارم شرکت و حد نصاب لازم را کسب نمایند وسابقه ده ساله هم داشته باشند مدرک درجه ۱ خواهند گرفت که بنا بر مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی حائز دکترا محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه این مزایا در جهت استخدام به کار می رود، افزود: اگر افراد بخواهند در نهادی جذب شوند این مدارک را دارا هستند و از مزایایی که برای دارندگان این قانون پیش بینی شده است استفاده خواهند کرد.
بهبودی با تأکید بر اینکه دبیرخانه این طرح در سازمان دارالقرآن مستقر بوده و نماینده و مدافع حقوق حفاظ است، افزود: در سالهای گذشته چالش هایی وجود داشته است و ما به عنوان نماینده حفاظ آنها را پیگیری کرده ایم و سعی داریم تا مزایا را ارتقا داده و یا تغییر دهیم. در همین راستا پیشنهاداتمان را به شورای توسعه فرهنگ قرآنی داده ایم.
وی با اشاره به اینکه این مدارک جنبه اسنادی نیز دارند افزود: براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تنها این مدارک هستند که برای شناسایی حفاظ معتبرند و ارائه هرگونه امتیازات به حفاظ صرفاً به دارندگان این مدارک باید استناد شود. لذا در سال آینده آزمون های ورود به دوره های کارشناسی و ارشد وزارت علوم و تحقیقات اسلامی که قبلا از سوی سازمان اوقاف تایید می شد در سال آینده به سازمان دارالقرآن منتقل و مبتنی بر دریافت این مدارک حفاظ می توانند از تسهیلات برخوردار شوند.
وی در خصو یکسری تغییرات در این دوره افزود: در سالهای قبل علاوه بر آزمون های ده جز و بیست جز و حفظ کل، حفاظ سه جز و پنج جز نیز می توانستند در آزمون ها شرکت کنند، اما مطابق بر تصویب طرح ملی حفظ قرآن و تدوین آیین نامه ارزیابی و مدرک عمومی به حافظان قرآن کریم که هفته گذشته ابلاغ شد، آزمون های سه جز و پنج جز حذف شده و در بقیه آزمون ها ادغام شده است وهمه می توانند در اجزا و مقاطع مختلف در سراسر کشور در آزمونهای حفظ عمومی قرآن کریم که دبیرخانه اعلام می کند، شرکت کرده و مدرک عمومی را دریافت کنند.
بهبودی ادامه داد: ما در چهاردهمین دوره و دوره های بعدی تنها پذیرای متقاضیانی هستیم که در ده جز، بیست جز و حفظ کل قرار دارند و تنها از آنها آزمون خواهیم گرفت.
وی در پایان افزود: برای تسهیل روند آزمون مدرک تخصصی امسال از ۳۸ حوزه امتحانی به ۷۳ حوزه افزایش دادیم که حفاظ و متقاضیان بتوانند دسترسی بهتری به حوزه امتحانی نسبت به مرکز استان داشته باشند.