به نقل از سایت اخبار قرآن و متون دینی ، اسلام در جهان : به گزارش خبرنگار مهر، اولین استارتاپ قرآنی کشور در حوزه تولید لباس و زیورآلات با محوریت سوره کوثر از سوی مرکز رشد واحدهای فناور هنرهای قرآنی سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور در مجتمع شکوفایی شرکتهای دانشبنیان به مدت چهار روز برگزار شد.
زهرا کامیاب معاون فناوری مرکز رشد فعالیت های قرآنی سازمان جهاددانشگاهی و عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص این برنامه گفت:این برنامه زیر مجموعه برنامه های معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی می شود که آن زیر مجموعه مرکز رشد واحدهای فناور هنرهای قرآنی سازمان فعالیت های قرآنی را دارد که در آن چندین مرکز در حال فعالیت است.
وی ادامه داد:که این همایش نیز از سری رویداد های استار تاپی این مرکز بوده است که در طول سال ۱۵ دوره برگزار شده است.
کامیاب افزود: در تمامی دوره ها مباحثی همچون غذای حلال و موضوعات مالی اسلامی، توریسم اسلامی با محوریت اسلامی قرآنی داشته است. این دوره را هکاتون نام گذاری کردیم که ترکیبی از دو کلمه هک و ماراتون است و این دو کلمه به معنای این است که فرد در یک بازه زمانی خاص ذهنش را متمرکز کرده و در مبحث خاصی و به عنوان ماراتن و مسابقه ای مطرح میشود.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه بصورت تخصصی در رابطه با زیور آلات وطراحی لباس با محوریت سوره کوثر،تصریح کرد:افراد در هکاتون در حوزه قرآنی به مدت چهار روز فعالیت کردند.ایده هایشان را با الهام از آیه های زیبایی شناسی سوره کوثر به طرح و ایده در زمینه طراحی لباس و زیور آلات که مخاطب مسلمان محور است تبدیل کردند.
وی ادامه داد: ۲۶ گروه در حوزه های مختلف و از دانشگاه های مختلف به صورت تیم برای شرکت معرفی شدند تا در این چند روز علاوه بر ارائه ایده هایشان، کارگاه های تجاری سازی را بیاموزند.کارگاه تجاری سازی در خصوص محصولاتشان و وارد کردن آن به بازار جهان اسلام و در قالب معرفی کسب و کارهای نوپا به دنیا برگزار شده است.
کامیاب در خصوص اتمام مراحل پایانی گفت:بعد از این دوره برای تیم های برگزیده دوره ای شش ماهه جهت تجاری سازی و ورود به بازار جهت آزمون و خطا انجام خواهد شد. به این صورت که مرکز رشد واحد های فناور شش ماه به برگزیدگان دفتری به عنوان هسته فناور خواهد داد و فعالیت های آنان در این شش ماه میتوانند به یک شرکت خلاق تبدیل شوند و بعد آن در صورت موفقیت ثبت شرکت ها را داشته باشند .
وی افزود: ۱۸۰ نفر ثبت نامی داشتیم که ۱۲۰ نفر در تیم ها شرکت داشته اند و ۲۶ تیم که به مرحله نهایی راه پیدا کرده و به رقابت پرداختند و پس از ارزیابی آثار و ارائه گروهها از سوی داوران، نفرات برگزیده در دو گروه طراحی مد و لباس و زیورآلات معرفی شدند.از میان شرکتکنندگان در بخش مد و لباس میتوان به گروههای جوانه، ماهتاب، ثنا، بانوی بخشش، اعجاز، ریحانةالنبی(ص)، ژینو، ارکیده، نیلوفر، نگارستان، مبارکه، خودآ، آنژ، کوثر نور، رضوان و نورا اشاره کرد.
وی ادامه داد: برگزیدگان به ترتیب رتبههای اول تا سوم؛ گروههای ریحانةالنبی(ص)، جوانه و ژینو بودند. و در مرحله نهایی در رویداد هکاتون در بخش زیورآلات مجموعاً ۱۰ تیم به نامهای ستاره دنبالهدار، باروک، آیه، مهلا، زمرد، مبین، پیرین، مسافر، سکه و آفتاب بودند. از مجموع این ۱۰ تیم رقابتکننده در این بخش، سه گروه به عنوان برگزیده به انتخاب هیئت داوران انتخاب و معرفی شدند. گروههای پیرین، زمرد و باروک به ترتیب رتبههای اول تا سوم این بخش را از آن خود کردند.
معاون فناوری مرکز جهاد دانشگاهی افزود:جوایز گروه نخست در هر بخش لوح تقدیر و مبلغ ۲۵ میلیون ریال ،جوایز گروه دوم در لوح تقدیر و مبلغ ۲۰ میلیون ریال و گروه سوم در هر بخش لوح تقدیر به همراه مبلغ ۱۵ میلیون ریال بوده است.