به نقل از سایت اخبار قرآن و متون دینی ، اسلام در جهان : به گزارش خبرنگار مهر، مسابقات بین المللی قرآن بانوان در سومین سال متوالی همراه با مسابقات بین المللی قرآن از ۲۰ تا ۲۳ فروردین در هتل هما تهران برگزار شد.
این مسابقات که اهمیت نقش زنان و اهتمام جمهوری اسلامی ایران به جایگاه زنان را نشان میدهد تنها در رشته حفظ کل قرآن از کشورهای ایران، اردن، ازبکستان، افغانستان، الجزایر، اندونزی، آمریکا، بروندی، بنگلادش، پاکستان، ترکیه، تونس، روسیه، سودان، سوریه، عراق، کامرون، کنیا، لبنان، موریتانی، نیجرو نیجریه شرکت کردند.
از آنجایی که حضور زنان در کشورهای اسلامی یکی از نقاط خاص تلقی میشود حضور بانوان کشورهای اسلامی در کشورمان ایران نقطه عطفی جهت همدلی و ایجاد وحدت است. چه از نظر فرهنگی و ایجاد گفتمانهایی با محوریت زنان اسلامی و چه از نظر ایجاد دیدهای وسیعتری به زنان ایران اسلامی تأثیرات مهمی داشته است.
دبیری سومین مسابقات بین المللی بانوان را حامده نکوفا برعهده داشته است که در نشست خبری تشریح فعالیتهای مسابقات بین المللی بانوان گفت: در دورههای گذشته برگزاری این مسابقات، شاهد این امر بودیم که بانوان از کشورهای مختلف استقبال فراوانی از برنامههای مختلف مسابقات داشتند که اجرای برنامههای بازدیدی تأثیر فراوانی در نگاه برخی از ایشان به ایران اسلامی داشت.
بر همین اساس، مومنه واجد شرکت کننده ۲۶ ساله پاکستانی برای اولین بار در یک مسابقه بین المللی قرآنی شرکت میکند. وی که در مسابقات متعدد قرآنی در سطح کشور مقاماتی را بدست آورده است از بدست آوردن یک مقام بین المللی باز ماند اما حضورش در ایران را یک تجربهی بسیار جالب میداند.
مسابقات قرآنی در اسلام آباد، لاهور و پنجاب از جمله مسابقاتی است که مومنه در آن شرکت کرده است.
وی در همین خصوص به خبرنگار مهر گفت: در پاکستان خیلی بانوان مشغول حفظ قرآن نمیشوند و من خواستم تا وارد این فضا شده تا بتوانم این آگاهی را به بقیه نیز برسانم.
این متسابق رشته حفظ کل قرآن کریم از پاکستان در خصوص نقش قرآن افزود: خانواده مشوق اصلی من در حفظ قرآن بودند با اینکه مربی و استاد قرآنی من نیز بسیار مرا در حفظ قرآن حمایت کردند.
بانوی قرآنی پاکستانی در خصوص اهمیت مدارس گفت: در پاکستان مدارس و کاالج های زیادی هستند اما این امر تنها به آقایان اختصاص داشته و بانوان کمی از آن بهره میبرند.آموزشگاهها و مدارس بیشتر در پیشرفت دادن آقایان تلاش میکنند و شما شاهد آن هستید که ما از پاکستان تنها یک نماینده در مسابقات بین المللی قرآن بانوان ایران داریم.
وی با اشاره به اینکه بانوان زیادی علاقه مند به آموزشهای قرآنی هستند تصریح کرد: بانوان پاکستانی بشدت علاقه مند هستند که در فعالیتهای قرآنی نقش داشته باشند اما عدم اطمینان خانوادهها به هر مدرسه و دانشگاهی باعث میشود از آن صرف نظر کنند.خانوادهها به سختی میتوانند به لحاظ امنیتی به مدارس اعتماد کنند و از آنجایی که اساتید کمی برای بانوان وجود دارد بانوان علاقه مند به حضور درجلساتی مختص به بانوان هستند به همین جهت فعالیتهای آنان کمتر میشود.
مومنه واجد در خصوص سطح مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران ابراز داشت: سطح مسابقات بین المللی قرآن بسیار بالاست و ایران زیرساختهای مناسبی برای برگزاری چنین مسابقات باشکوهی را دارد. از این جهت که کشورهای مختلف و کوچکی که ضعیف هستند دعوت شدهاند نیز بسیار پسندیده و ارزشمند تلقی میشود.
وی ازاینکه قدر دان مسابقات ایران است ابراز خوشحالی کرده و افزود: خیلی قدردان مسابقات هستند که سطح بالایی دارند. با وجود اینکه احتمال عدم رتبه آوردن در این مسابقات بین المللی برایم مشخص بود ولی موضوعات زیادی را یادگرفتیم و این یادگیری برایمان بسیار مهم بود. با مشاهده متسابق ایرانی که نابینا بود ولی اجرای بسیار مناسبی را ارائه داد حیرت زده شدم. همزمان که این متسابق در حال تلاوت در مرحله فینال بود دائماً در حال نکته برداری از مواردی که از تلاوت آن یاد میگرفتم بودم.
این متسابق پاکستانی در خصوص آنچه که در مسابقات بدان پرداخته بود افزود: در مسابقات از تجوید و لحن ایرانیها بسیار خوشمان آمد همچنین متسابق عراقی نیز لحن خوبی داشت شدت صوت و کیفیت صوت نیز بسیار عالی بود. مساحت صوتشان و تجوید خوب و اعتماد بنفس های قوی باعث این شد که بگویم در کل ایرانیها در لحن خیلی قوی هستند.
واجد با اشاره به اینکه مسابقات در سطح ملی در کشور پاکستان وجود دارد تصریح کرد: هم اساتید در زمینه قرآنی پاکستان کم است و هم در زمینه مالی هزینه زیادی برای احداث مدارس پیشرفته قرآنی میطلبد که ما از آن بی بهره ایم. دولت حمایتی نمیکند.اوقاف ایران از مسابقات حمایت میکند اما اوقاف پاکستان اکثر فعالیتهایشان برای آقایان است و خیلی به بانوان اهمیت داده نمیشود.
این فعال قرآنی اهل پاکستان در خصوص بیان اهداف و افق پیش روی فعالیتهای قرآنی در پاکستان اذعان کرد: در آینده تأسیس مدرسهای قرآنی از جمله فعالیتهایی است که دوست دارم آن را در کشورم پاکستان پیش ببرم.