به نقل از سایت اخبار قرآن و متون دینی ، اسلام در جهان : به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری هشتمین دوره ارزیابی و اعطای گواهی نامه تخصصی به قاریان و مدرسان قرائت قرآن با حضور سید علی سرابی قائم مقام شورای عالی قرآن و دبیر شورای ارزیابی در محل این شورا برگزار شد.
سرابی با اشاره به برگزاری هشتمین دوره از ابتدای اردیبهشت ماه گفت: ثبت نام از اول اردیبهشت آغاز میشود و در ده ماه آینده افراد از لحاظ مهارتها توانمندیها و دانش نظری مورد سنجش قرار خواهند گرفت و اسفند ماه پایان دوره بوده و نتایج اعلام میشود..
وی با اعلام ویژگی این دوره ادامه داد: براساس مصوبه شورای توسعه اجازه دریافت کردیم تا به اساتید و پیشکسوتانی که از لحاظ سنی معاف از آزمون هستند در قالبی متفاوت توانمندی آنهارا ارزیابی کنیم و افرادی که حداقل پنجاه سال سن دارند بدون حضور در آزمون کتبی و شفاهی اعطای مدرک داشته باشیم لذا متقاضیان میتوانند درخواست خود را به دبیرخانه شورای ارزیابی اعلام نمایند.
قائم مقام شورای عالی قرآن افزود: این مدارک تابع مدارک هنری است که به هنرمندان داده میشود و آیئن نامه آن از ملحقات آئین نامه مدرک به هنرمندان است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است. اما همچنان اعتبار و سنجش این مدرک توسط سازمان اموراستخدامی کل کشور لحاظ نشده و کسانی که این مدرک را دارند از مزایای استخدامی بهره مند نمیشوند. این موضوع در اواخر سال گذشته توسط شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد پیگیری قرار گرفته است.
همچنین وی در این خصوص گفت: دراواخر سال گذشته این موضوع در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی جلسهای با حضور حجت الاسلام خسرو پناه و معاونت پژوهشی وزارت تحقیقات جلساتی را برگزارکردند که با ارائه گزارش معین مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی این مصوبه نهایی خواهد شد. در سال گذشته اعطای مدرک به قاریان و حافظان مسألهای حقوقی داشت که به همین دلیل امتیازات استخدامی به قاریان و مدرسان و حافظان ملغی شده و نیاز به مصوبهی جدید برای ابلاغ دستور سازمان امور استخدامی به سازمانها بود.
وی همچنین با اشاره به رشد قابل توجه در جریان قرائت ادامه داد: با توجه به رشد قابل توجه جریان قرائت قرآن به تدریج شاهد ارزیابیهای دقیق در خلال روند آزمونهای اعطای مدرک بودهایم که طبیعی بوده چراکه شاهد رشد قرائت هستیم.
در ادامه این نشست خبری نیز علی قاسمآبادی، مدیر برنامهریزی و اجرایی دبیرخانه ارزیابی قاریان و مدرسان در سخنان کوتاهی با بیان اینکه پراکندگی شرکتکنندگان در دوره ۱۶ استان را دربر میگیرد، گفت: در بخش قاریان استانهای تهران، خراسان رضوی، کرمان، زنجان و مازندران و در بخش مدرسان نیز استانهای تهران، قم، لرستان، مرکزی و البرز استانهای پیشرو در این رابطه هستند.
قاسم آبادی اظهار کرد: تعداد شرکتکنندگان در هفتمین دوره ارزیابی و اعطای گواهینامه تخصصی به قاریان و مدرسان قرائت قرآن کریم ۲۷ درصد رشد نسبت به شرکتکنندگان دوره ششم داشت، تصریح کرد: از دوره اول تا دوره هفتم تعداد ۱۶۲ نفر موفق به دریافت گواهینامه در درجات مختلف شدهاند که ۵۱ نفر از این افراد (یک نفر در بخش قاریان و ۵۰ نفر در بخش مدرسان) از بانوان هستند.