به نقل از سایت اخبار قرآن و متون دینی ، اسلام در جهان : به گزارش خبرنگار مهر، کرسی آزاد اندیشی گفتمان قرآنی با حضور دانشجویان فعال قرآنی و نخبگان قرآنی اساتید و مسئولان قرآنی کشور دیروز جمعه ۶ اردیبهشت ماه برگزار شد.
این همایش به همت کانون قرآن و عترت دانشگاه مذاهب اسلامی و با حضور محمد خواجوی، لاله افتخاری استاد یار و پژوهشگر امور قرآنی و و فرهنگی با محورهای بررسی سطوح جامعه قرآنی، آسیب شناسی کارهای فرهنگی نامطلوب و عدم استفاده صحیح از ظرفیت حاکمیت در زمینه قرآن برگزار شد.
این همایش با حضور اعضای دبیرخانه گفتمان قرآنی و جمعی از دانشجویان و فعالان قرآنی دانشگاههای برتر همچون علم و صنعت، تهران، امام صادق (ع)، امیرکبیر، مطهری، امام حسین (ع) و علامه طباطبایی برگزار شد.
در ابتدای جلسه دانشجویان با تشریح فعالیتهای فرهنگی قرآنی خود به بررسی نقاط ضعف و قوت این حوزه پرداختند.
سپس حسن زاده، مسئول دبیرخانه گفتمان قرآنی در خصوص مسائل فرهنگی و توحید و اخلاص در این دست کارها به بیان نکاتی پرداخت و گفت: کسی که کار فرهنگی انجام میدهد باید خط قرمزی روی اسم خود کشیده و باید اول تزکیه نفس خود را انجام داده و سپس به امور دیگر بپردازد.
در ادامه محمد خواجوی در خصوص مسائل قرآنی کشور به ارائه نظراتی پرداخت و افزود: در حال حاضر در چهار چوب بستهای فعالیتهای قرآنی انجام میشود. ما در دهههای اول و دوم انقلاب نیازمند فضای قرآنی بودیم که بعد از اینکه آن را در قالب مسابقات و نمایشگاه ایجاد کردیم در همان فضا مانده و تغیری ندادیم در حالی که در دهههای سوم و چهارم فضا بشدت نیازمند تغییر است. گفتمان سازی قرآنی یکی از بدیهیاتی است که انجام نشده است و ما به آن نیازداریم.
بعد از آن جلسه به پرسش و پاسخ در خصوص مسائل قرآنی روز اختصاص داده شد در همین راستا یکی از دانشجویان حاضر در جلسه با طرح سوالی مبنی برصرف هزینههای زیادی که در خصوص امر آموزش قرآن در جامعه صورت میگیرد؛ مثل هزینههایی مانند مسابقات بین المللی، نمایشگاه قرآن و دوازده سال تلاش برای قرائت قرآن در مدارس، گفت: چرا نتیجه مطلوبی را شاهد نیستیم.
در جواب این سوال لاله افتخاری ضمن پذیرش نقاط ضعفی در این خصوص گفت: لزوماً نباید نقاط ضعف را دید و باید نقاط قوت را هم بازگو کرد که در این سالها اتفاق افتاده است. برای نقد و پیشرفت باید نقاط قوت و ضعف را دید. مسئولین قرآنی به جوان گرایی نرسیدند و تا تا نیاز جوان امروز به قرآن شناسایی نشود نمیتوان آن را کاربردی کرد.
خواجوی نیز در ادامه جلسه با تاکید بر اینکه مسئولین قرآنی نیازی به این فضا داشتند ولی باید این فضا تغییر و بروزرسانی شده و پیشرفت کند و نیاز جوان اول شناسایی شود تا بتواند برای این نیاز پاسخ خوبی داشته باشد.
در ادامه جلسه به یکی از ظرفیتهای حکومتی مثل صدا و سیما پرداخته شدو چرا که در شبکههای صداوسیما مجموعاً روزی هزار بار قرآن پخش میکنند و طبق آمار گیری ۹۸ در صد به آن گوش نمیدهند که این باید موردبحث و بررسی قرار گیرد.
گفتنی است این همایش برای اولین بار در کشور با حضور مسئولان در نقد و بررسی نقاط ضعف و قوت حوزه قرآنی برگزار شد.