به نقل از سایت اخبار قرآن و متون دینی ، اسلام در جهان : به گزارش خبرنگار مهر، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین افتتاحیه بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن گفت: در قرآن کریم واژگانی پرتکرار وجود دارد که جایگاهشان را نشان میدهند. یکی از آنهاواژه "الله" است که بیش از دوهزار بار بکار رفته است و این تکرار نشان دهنده این است که کلمه "الله" واژهای کانونی و محوری است در واقع قرآن بر پایه توحید می چرخد.
وی با اشاره به اینکه طیف دیگری نیز در مقابل این واژهها وجود دارد، تصریح کرد: واژههایی که بصورت فردی هستند و یکبار در قرآن بکار رفته اند به عنوان مثال در کل آیات یکبار کلمه "کوثر" بکار رفته است و این تک کلمه مصداق معنای آن چیزی است کهاز معنای آن متبادر است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آیه"شهر رمضان الذی انزل فی القرآن"عنوان کرد: یکی دیگر از واژههایی که بصورت انفرادی بکاررفته است رمضان است که این آیهای که تلاوت شد نشان میدهد که رمضان دردانه ایام الهی است همانطور که ذات صدیقه الهی دردانه خدا بوده است ماه رمضان نیز همینگونه است.
صالحی با تاکید بر اینکه رمضان دردانه ایام الله است، افزود: ماه رمضان با اوصاف دیگری تعریف میشود.بر اساس آیه "کتب علیکم الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم" همه ملتها و شرایع روزه بوده اند و تفاوت روزه در زمان پیامبراکرم (ص) به انتخاب ماه مبارک رمضان بوده است. ماهی که شرافتش به نزول قرآن است.
وی ادامه داد: ما از این نعمت الهی برخورداریم که همه چیز را با ماه رمضان نسبت سنجی میکنند و این ماه پر فیض نیز با قرآن سنجیده میشود.
صالحی با اشاره به چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی زیست کرده و در سر سفره انقلاب اسلامی محور موضوعات قرآنی را شاهد بودیم.بدون تردید وقتی به تاریخ فعالیتهای رهبران سیاسی با یک روایت روشن و صحیح نگاه میکنیم متوجه میشویم که رهبران انقلاب اسلام حرکتشان را با قرآن پیوند داده اند. شهید مطهری به عنوان یکی از معماران انقلاب اسلامی حجم عظیمی از آثارش در حوزه بحثهای قرآنی است. مرحوم طالقانی در خدمت و محضر قرآن بود. تالیفات شهید بهشتی حجم قابل توجهی به موضوعات قرآنی ارتباطات دارد. شهید مفتح سلسه درسهایشان وآیت الله خزعلی به عنوان یکی از مفسرین برجسته نیز از جمله رهبرانی بودند که در زمان انقلاب برسر سفره قرآن قدم گذاشته اند. با این نگاه جریانی در دهه چهل و پنجاه در مشهد فضایی قرآنی شکل گرفت.موج قرآنی دهه چهل مسجد به مسجد را درنوردید و انقلاب براین سفره نشست.
صالحی افزود: رویکردی که معتقد بود قرآن فقط برای خواص نیست. قرآن کتاب هدایت است و با نیازهای روز پیوند دارد و کتابی است که در پی آن حیات طیبه را دارا میباشد. از دل این گونه محافل قرآنی امواجی برخواست که معنای دیگری میداد. صدای امام از سفره قرآن برخواست و بر دل نشست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه اکنون در دهه پنجم انقلاب اسلامی هستیم، افزود: اکنون در دهه پنجم انقلاب هستیم. همچنین گام دوم انقلاب اسلامی با لیستی از بازگشتی هایی که باید به سفرههایی که انقلابی به این عظمت را ساخت و پرداخت، داشته باشد.
وی با اشاره به شعار بیست و هفتمین نمایشگاه قرآن گفت: خوشحالم که شعار این دوره از نمایشگاه "قرآن معنای زندگی" است چرا که کلاسهای قرآن اوایل انقلاب با زندگی رابطه تنگاتنگی ایجاد کرده بود و ما باید با این نگاه دهه دوم انقلاب را آغاز کنیم.
صالحی گفت: کارنامه زرینی در زمینه فعالیتهای قرآنی انجام شده است اما آن سفرهای که انقلاب را بوجود آورده بود سفرهای بود که بین قرآن و زندگی را تعامل بوجود آورد. قرآن در حوزههای مختلفی بیاید اما همه اینها را فردی که دور از ایمان قرآنی است میتواند نزدیک شود. قرآن آمده است از وجود و بیرون آلودگی هایمان را پاک کند و این نسبت خوبی بین قرآن و زندگی ای بود که انقلاب اسلامی پدید آورد که امروزه به آن بسیار نیازمندیم.