به نقل از سایت اخبار قرآن و متون دینی ، اسلام در جهان : به گزارش خبرنگار مهر، بخش بین الملل بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم شامگاه دیروز ۲۳ اردیبهشت ماه با قرائت قرآن «احمد ابوالقاسمی» قاری بین المللی کشورمان آغاز شد.
محمود واعظی، مدیر بخش بین الملل نمایشگاه، در سخنانی با اشاره به مهمانان خارجی ویژه نمایشگاه، بخش بین الملل را ظرفیتهای مشترک قرآنی جهان اسلام و بستری برای تقویت وحدت جهان اسلام عنوان کرد.
مراسم با سخنرانی حجت الاسلام محمد علی تسخیری مشاور ارشد مقام معظم رهبری ادامه یافت.
وی با اشاره به آیه ۳۰ سوره الروم «فطْرَتَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا لَا تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذَلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ وَلَکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لَا یَعْلَمُونَ، روی خود را با گرایش تمام به حق به سوی این دین کن با همان سرشتی که خدا مردم را بر آن سرشته است آفرینش خدای تغییرپذیر نیست این است همان دین پایدار ولی بیشتر مردم نمی دانند»، گفت: قرآن ترسیمکننده فطرت در وجود انسانها است و بر این اساس میتوان قرآن را کتاب تاریخ و کتاب آینده و تکامل انسان دانست.
آیتالله تسخیری گفت: هر فعالیت بینالمللی برای قرآن انجام دهیم، در حقیقت به تکامل بشریت کمک کردهایم.
مشاور مقام معظم رهبری در حوزه جهان اسلام در ادامه به احادیث و روایتی از نبی مکرم اسلام و ائمه معصومین (ع) در زمینه اهتمام به قرآن اشاره کرد و گفت: قرآن باید وجود، نطق و سمع ما باشد تا صادقانه بتوانیم بگوییم ما مسلمان و پیرو قرآن هستیم.
وی با اشاره به روایتی از امام علی (ع) در نهج البلاغه که میفرماید: «ذلِک الْقُرْآنُ فاسْتنْطِقُوهُ، قرآن را به سخن بیاورید» گفت: قرآن با شما سخن نمیگوید مگر اینکه با روح و جان انسان با قرآن عجین باشد و در حقیقت ارشادات تاریخی قرآن روشن کننده راه برای آینده است.
آیت الله تسخیری گفت: مرحوم آیتالله العظمی شهید سیدمحمدباقر صدر در تفسیر موضوعی قرآن بر این باور بود که ما اگر بخواهیم قرآن حلال مشکلات باشد و امام و رهبر ما باشد باید اول مشکلات انسانی را بررسی کنیم و نظریات گوناگون را بشناسیم. باید سوالات انسانی را در محضر قرآن مطرح کنیم و پاسخها را دریافت کنیم.
سپس عبدالهادی فقهی زاده رئیس بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در سخنانی با اشاره به حضور کشور پاکستان به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه ابراز امیدواری کرد تجربه امسال با حضور کشورهای دیگر در سالهای آینده ادامه پیدا کند.
فقهی زاده اختلاف میان مسلمانان را درد بزرگ امت اسلامی دانست و گفت: ما از طریق اقدامات فرهنگی همچون نمایشگاه قرآن به دنبال یافتن گریزگاههایی برای رهایی از دام ستیزه جویی و اختلاف بین مسلمانان هستیم.
مراسم با سخنرانی خانم «رفعت مسعود» سفیر جمهوری اسلامی پاکستان و «محمد شفیع زال» نماینده مؤسسه چاپ و نشر قرآن رستو در مالزی به بیان سخنانی پرداختند. وی از حضور خود در ایران ابراز خرسندی و از میهمان نوازی ایرانیها قدردانی کرد.
در پایان، از برخی آثار برگزیده فرهنگی و قرآنی شامل مجلات قرآنی و اسلامی به زبانهای عربی، ترکی، انگلیسی، اردو و فرانسوی رونمایی شد. همچنین کتاب سه جلدی (جلوههای رحمانی) که شامل تلفیقی از آیات قرآن و ترجمه فارسی و انگلیسی آن با تصاویری از طبیعت ایران است معرفی شد. «ناصر گلی» این کتاب را در مدت ۱۴ سال تألیف کرده است.
بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با شعار «قرآن، معنای زندگی» همزمان با ماه مبارک رمضان از ۲۱ اردیبهشت ماه تا ۴ خرداد ماه در مصلای امام خمینی (ره) میزبان قران دوستان است.