برگزیدگان جشنواره حکمت و نیایش تقدیر شدند

به نقل از سایت اخبار  قرآن و متون دینی ، اسلام در جهان :    

به گزارش خبرنگار مهر، آئین اختتامیه جشنواره حکمت و نیایش با محوریت نهج البلاغه و صحیفه سجادیه برگزار شد.

در ابتدای مراسم جاودانی مدیرکل ارشاد استان تهران با بیان اینکه سه هزار و ۷۵۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که استقبال خوب مخاطبان از جشنواره را نشان می‌دهد اظهار کرد: این استقبال به خاطر پرداختن به دو کتاب صحیفه سجادیه و نهج البلاغه بوده که توانست مورد اقبال خوبی قرار بگیرد.

همچنین فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این مراسم با بیان اینکه نهج البلاغه چیست و صحیفه سجادیه کدام است در سخنانی گفت: اینها کتاب‌هایی هستند که از اوان کودکی نام شریف آنها را شنیده ایم و اغلب به همین نام بسنده کرده ایم. آثاری که سال هاست با نام آنها آشنا هستیم ولی رسم آنها را نمی‌دانیم و از محتوای آنها خبر نداریم و نمی‌دانیم هدف از به وجود آمدن و عرضه آنها چیست. به جز عده‌ای اندک از آنچه گفتم تقریباً بی خبریم و به چند گفته کوتاه و کلیشه‌ای از آنها اکتفا کرده ایم ولی واقعیت این است که این دو کتاب از بزرگترین مفاهیم و معارف بشریت هستند که از لسان دو تن از اهالی عصمت و طهارت صادر شده اند و به تعبیری ترجمه درونی مفاهیم و غیرمستقیم قرآن کریم هستند.

وی افزود: از ابتدا تا پایان نهج البلاغه مفاهیم انقلابی موج می‌زند و همچنین مفاهیم متعالی اجتماعی و تربیتی در آن گفته و واگویه می‌شود. همچنین در صحیفه سجادیه چگونگی صحبت با خدا و چگونگی ادب دینی گفته و بازگفته می‌شود در طول تاریخ متأسفانه از این دو اثر گرانبار غافل بوده ایم و تقریباً جامعه دینی ما از آنها محروم بوده است. علت آن هم شاید برگردد به این موضوع که ما این دو کتاب را دور از دسترس معرفی کردیم و نخست نهج بلاغت نامیده ایم که پیش از آن نهج تربیت دینی، جامعه شناسی، دانش اجتماع و سیاست ورزی در حوزه دینداری است. آیا کتابی در اسلام می‌توان یافت که بیش از نهج البلاغه حاوی دیدگاه‌های متعالی در اندیشه و سیاست و نحوه تعامل با دیگران در عرصه‌های گوناگون سیاسی و اجتماعی باشد؟ هرگز چنین اثری را نمی‌توان یافت.

فقهی زاده تاکید کرد: متأسفانه به شنیدن نام این دو کتاب و داشتن آنها در قفسه کتابخانه ها دلخوش کرده ایم، این عقیده و انگاره بود که در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این اولویت به وجود آمد که بعد از گذشت ۴۰ سال از انقلاب با حضور جوانان و فرهیختگانی که آثار گرانبهایی را در این حوزه‌ها رقم زده اند کاری شایسته در جهت معرفی هر چه بیشتر این دو کتاب در جامعه انجام دهیم.

در ادامه این مراسم حجت الاسلام گواهی تولیت آستان مقدس امامزاده صالح (ع) در سخنانی اظهار کرد: اگر کسی نامه ۵۳ نهج البلاغه را به معنای واقعی انس داشته باشد هیچ نیازی به مدیریت و درک مدیریت نخواهد داشت. تمام ریز و درشت اصول مدیریت در قالب یک نامه به مالک اشتر اهدا شده که متأسفانه ما از آن بهره مند نیستیم و هنوز در دانشگاه‌های مدیریتی دروسی خارج از این منشور تدریس می‌شود اگر بخواهیم نگاهی اجمالی به این موضوعات داشته باشیم و از منظر هنر به نهج البلاغه و صحیفه سجادیه نگاه کنیم بسیار جای گفتن دارد و زبان ما قاصر است از شرح این آثار بزرگ.

وی افزود: هر کس از منظر خود می‌تواند به این دو واقعه عظیم و بی بدیل که یکی نهج ابلاغه و دیگری صحیفه سجادیه امام زاهدان و عابدان است توجه کند. بعضی صحیفه سجادیه را در سینه خود حفظ کرده اند و برخی در آثار خود آن را حفظ می‌کنند. عظمت امیرالمومنین در جملات و آثاری که به رشته تحریر درآورده نمایان است و یکی در گویندگی از کلمات امیرالمومنین، یکی در بلاغت و فصاحت و یکی دیگر از دقت امیرالمومنین در استفاده از کلمات می‌تواند بهره جوید. در واقع هر کس در شأن خود می‌تواند از این دعاها بهره مند شود. اینها سرمایه‌های گرانبهایی هستند که بسیار محدود از آنها استفاده کرده ایم.

در پایان این مراسم از برگزیدگان جشنواره با حضور عوامل و دست اندرکاران جشنواره حکمت و نیایش تقدیر به عمل آمد.

اسامی برگزیدگان به این شرح است:

هیأت داوران پس از بررسی و داوری آثار، اسامی برگزیدگان را به شرح زیر اعلام کردند:

در بخش فیلم کوتاه

رتبه اول؛ «کاوه دوستی»، با ساخت فیلم «دید من – چشم تو» از تهران
رتبه دوم؛ «عباس عمرانی»، با ساخت فیلم «دیوارهای نخی» از تهران
رتبه سوم؛ «علی توکلی زانیانی»، با ساخت فیلم «تا فردا» از استان چهارمحال و بختیاری (شهرکرد)

در بخش انیمیشن

هیأت داوران در این بخش هیچ اثری را حائز رتبه ندانسته و از «جعفر صیادی» برای انیمیشن «درون یک چارچوب» از استان زنجان تقدیر کردند.

در بخش فیلمنامه

رتبه اول؛ «سمیرا رضایی» با اثر «توشه» از استان تهران
رتبه دوم؛ «خانم محمدجانی» با اثر «سخنان حضرت علی (ع)» از تهران
در این بخش از جشنواره نیز هیچیک از شرکت کنندگان حائز رتبه سوم شناخته نشدند.

در بخش نمایشنامه

رتبه اول؛ «سعیده فخیم» با نمایشنامه «مکار» از تهران
رتبه دوم؛ «محمود مرادی» با نمایشنامه «رهایی» از استان قم
رتبه سوم؛ «شهرزاد منتظری» با نمایشنامه «پرواز» از تهران

در بخش نقاشی خط

هیأت داوران جشنواره در این بخش نیز هیچ اثری را حائز رتبه ندانسته و از «هادی هنردوست» از استان همدان، «عظیم فلاح» از استان تهران و «غلامحسین الطافی» از استان تهران تقدیر کردند.

در بخش خطبه خوانی نهج البلاغه

رتبه اول؛ «محمدجواد شوقانی» با اثر «ساقی کوثر» از استان ایلام
رتبه دوم؛ «مجید اخشابی» با اثر «بهترین حرف تمام روزگار» از استان تهران
رتبه سوم؛ «غفور محمدزاده» با اثر «شه عابد» از استان خراسان جنوبی

همچنین هیأت داوران برگزیدگان بخش پژوهشی و ادبی نخستین جشنواره ملی حکمت و نیایش را به شرح زیر اعلام کرده اند:

بخش تألیف کتاب

رتبه اول؛ «مجید معارف و حامد شریعتی نیاسر» برای کتاب «ارتباط نهج البلاغه با قرآن» رتبه دوم؛ «محمدرضا شرفی» برای کتاب «تعلیم و تربیت در نهج البلاعه»
رتبه سوم؛ «علی رضایی بیرجندی» برای کتاب «سبک زندگی در صحیفه سجادیه»

بخش ترجمه کتاب

رتبه اول؛ «حسین صابری» برای ترجمه کتاب «بوستان سالگان در شرح صحیفه سجادیه»، مؤلف این کتاب «سید علی خان مدنی» است.
رتبه دوم؛ «زهرا قره الاعیان»، «فاطمه لاجوردی»، «افسانه مجاوری» برای ترجمه و شرح کتاب «واژگان نهج البلاغه»
رتبه سوم؛ «فاطمه احمدی» برای ترجمه نوین صحیفه سجادیه

بخش تصحیح نسخ خطی

رتبه اول؛ «شیخ قیس بهجت العطار» برای کتاب «نهج البلاغه علی بن محمد ابن السکون»
رتبه دوم؛ «سید محمدحسین حکیم» برای کتاب «صحیفه سجادیه» که نسخه برگردان دستخط ابراهیم بن علی کفعمی است.
رتبه سوم به طور مشترک به «حامد ناجی اصفهانی» برای تحقیق و تصحیح کتاب «شرح صحیفه سجادیه میرزا محمد ابراهیم سبزواری (وثوق الحکماء)» و «الهه روحی دل» برای تحقیق و تصحیح کتاب «منهج الفصاحه فی شرح نهج البلاغه» که مؤلف این کتاب «کمال الدین حسین بن شرف الدین الهی اردبیلی» است.

بخش رساله دکتری

رتبه اول؛ «حسین افسر دیر» از دانشگاه تهران، برای رساله دکتری «روابط بینامتنی نهج البلاغه با قرآن کریم و کارکردهای تفسیری»
رتبه دوم؛ «محمد مهدی احمدی فراژ» از دانشگاه پیام نور، برای رساله دکتری «رابطه دعای مکارم الاخلاق با بهداشت روانی»
رتبه سوم؛ «میثم کهن ترابی» از دانشکده اصول الدین تهران برای رساله دکتری «نقش کارگزاران در سعادت و شقاوت از منظر قرآن و نهج البلاغه»

بخش پایان نامه کارشناسی ارشد

رتبه اول؛ «سعید مقدم» از دانشگاه باقرالعلوم برای پایان نامه با موضوع «تحلیل جامعه آرمانی در اندیشه امام سجاد (ع) در صحیفه سجادیه»
رتبه دوم؛ «حسین کیانی» از دانشگاه پیام نور، برای پایان نامه با موضوع «عمل گرایی و نقش آن در ساختار جامعه از دیدگاه امام علی (ع) با تکیه بر نهج البلاغه»
رتبه سوم؛ «حسین سالاری» از دانشگاه پیام نور برای پایان نامه با موضوع «فرایند تدوین استراتژی در اسلام از منظر نهج البلاغه»

بخش شعر

رتبه اول؛ «محمد زارعی» از دلیجان
رتبه دوم؛ «علی مردی پور» از اصفهان
رتبه سوم؛ «مجتبی خرسندی» از بروجرد

162
0 0

لینک های مفید

سنگ کف

لوازم یدکی رانا

ریمل چشم

کتاب های ادبیات استرالیا

بانک اطلاعات پزشکان کشور

$(window).load(function () { 'use strict'; function activeStickyKit() { $('[data-sticky_column]').stick_in_parent({ parent: '[data-sticky_parent]' }); // bootstrap col position $('[data-sticky_column]') .on('sticky_kit:bottom', function (e) { $(this).parent().css('position', 'static'); }) .on('sticky_kit:unbottom', function (e) { $(this).parent().css('position', 'relative'); }); }; activeStickyKit(); function detachStickyKit() { $('[data-sticky_column]').trigger("sticky_kit:detach"); }; var screen = 768; var windowHeight, windowWidth; windowWidth = $(window).width(); if ((windowWidth < screen)) { detachStickyKit(); } else { activeStickyKit(); } // windowSize // window resize function windowSize() { windowHeight = window.innerHeight ? window.innerHeight : $(window).height(); windowWidth = window.innerWidth ? window.innerWidth : $(window).width(); } windowSize(); // Returns a function, that, as long as it continues to be invoked, will not // be triggered. The function will be called after it stops being called for // N milliseconds. If `immediate` is passed, trigger the function on the // leading edge, instead of the trailing. function debounce(func, wait, immediate) { var timeout; return function () { var context = this, args = arguments; var later = function () { timeout = null; if (!immediate) func.apply(context, args); }; var callNow = immediate && !timeout; clearTimeout(timeout); timeout = setTimeout(later, wait); if (callNow) func.apply(context, args); }; }; $(window).resize(debounce(function () { windowSize(); $(document.body).trigger("sticky_kit:recalc"); if (windowWidth < screen) { detachStickyKit(); } else { activeStickyKit(); } }, 250)); });