به نقل از سایت اخبار قرآن و متون دینی ، اسلام در جهان : سیدعلی سرابی قائم مقام شورای عالی قرآن در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد نمایشگاه قرآن که چندی پیش پایان یافت گفت: نمایشگاه قرآن در کشور ما فرصتی برای نهادها و شخصیتها و دستگاههای قرآنی است که توانمندیهای خود را ارائه دهند.
وی با اعلام اینکه نمایشگاه قرآن، تفرجگاه معنوی برای مردم است افزود: خانوادهها میتوانند بیایند در نمایشگاه قرآن در یک فضای معنوی که عطر قرآن در جای جای اش بلند است دور بزنند، بچرخند و فعالیتهای قرآنی را ببینند و از این مجموعه فعالیتهای قرآنی مشعلی را بردارند و خودشان و روح و روانشان را با نورانیت قرآن منور کنند. این احساس در اکثر بازدید کنندگان وجود دارد.
سرابی در پاسخ به انتقادی مبنی بر تکرار هر ساله برخی رویدادها گفت: بعضی از مسائل تکرارش ضرر ندارد. ما در اعمال و عباداتمان هر روز سه بار نماز خوانده و اذکاری را تکرار میکنیم این تکرار شدن الزاماً بد نیست. در روز چند وعده به صورت مرتب غذا میخوریم، هر سال ما روزه میگیریم، آیا میشود بگوییم هر سال، ماهِ روزه را تغییر دهیم؟ بعضی از تکرارها لازم است. لازم است در شهر و کشور ما سالی یک بار فضای معنوی قرآنی ایجاد شود تا مردم ارتباط خودشان با قرآن کریم را تقویت کنند. مسائل مختلف قرآنی در عرصهها و صحنههای متفاوتی که به فراموشی سپرده شده مجدداً با چرخیدن در فضای نمایشگاه یادآوری میشود.
سرابی در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه نمایشگاه قرآن توانسته در جذب مخاطب اثر گذار باشد تصریح کرد: همیشه برگزار کنندگان نمایشگاه قرآن هدفشان جذب اقشار مختلف از جامعه بوده است گاهی بعضی از برنامههایی که به حدود قداست قرآن لطمه نمیزند را جای دادهاند تا افراد مختلفی را جذب کنند. البته طبعاً جامعه متدینین بیشتر از نمایشگاه استقبال میکنند. این کارها باید در برنامه ریزی ها باشد تا برای اقشار مختلف ایجاد انگیزه کند تا در نمایشگاه حضور یابند.
وی با تاکید به کارکردهای نمایشگاه افزود: حضور فردی که به ظاهر ملتزم به آداب اسلامی نباشد در جلسات قرآن به مراتب سختتر از نمایشگاه قرآن است. در فضای نمایشگاه خیلی راحت تر افراد شرکت میکنند و یکی از کارکردهای نمایشگاه همین است. سالنی که تا چند روز قبل از برپایی نمایشگاه قرآن، محل برگزاری نمایشگاه کتاب با حضور مشتاقانی از اقشار مختلف بوده، طبعاً شرکت در این نمایشگاه با این وسعت برایشان راحت تر و سهل تر از حضور در جلسات و محافل قرآنی است.
قائم مقام شورای عالی قرآن افزود: نمایشگاه قرآن کارکردهای مختلفی دارد و برگزاری مکررش هیچ اشکالی ندارد اما باید روز به روز پویایی اش افزوده شود. تنوع در نحوه ارائه محصولات و نوآوری در ارائه گزارشها از مواردی است که باید مدنظر قرار گیرد.