به نقل از سایت اخبار قرآن و متون دینی ، اسلام در جهان : به گزارش خبرنگار مهر، اولین مجمع عمومی نشست تخصصی بررسی راههای ارتقا فعالیتهای قرآنی، از طریق نهادهای مردمی از دیروز چهارشنبه به مدت دو روز برگزار شد.
این مجمع از روز چهارشنبه ۲۹ خردادماه به مدت دو روز با بررسی بیانیه گام دوم و راهبردهای آن در طی فعالیتهای قرآنی انجام شد.
این مراسم با حضور حدود ۳۰۰ نماینده مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت سراسر کشور از ساعت ۸ صبح روز چهارشنبه ۲۹ خرداد ماه در جوار حرم مطهر حضرت امام خمینی رحمه الله علیه، برگزار شد.
حجت الاسلام حمید محمدی دبیر شورای فرهنگ توسعه قرآنی و مهدی قره شیخلو رئیس سازمان دارالقرآن الکریم از جمله مهمانان این مجمع بودند.
در این مراسم حجت الاسلام حمید محمدی در ابتدا به سخنرانی پرداخت و گفت: فعالیتهای قرآنی که از سوی مؤسسات قرآنی در جریان است بی شک اصلی ترین فعالیت بشمار میرود. نظام مقدس جمهوری اسلامی دو خصیصه جمهوریت و اسلامی بودن را دارا میباشد. مبنای این انقلاب و نظام قرآن و عترت بوده است.
وی در خصوص آینده مؤسسات قرآنی افزود: ما باید از برکت و نعمت فعالیتهایی که در خدمت قرآن قرار گرفته است مواظبت و مراقبت کنیم.ظرفیتهای بزرگی بود که ایجاد شد. راهبردهای اصلی گسترش مؤسسات قرآنی یکی از دغدغههای اصلی ما بوده است. اگر بخواهیم آیندهنگری نسبت به این موضوع داشته باشیم، یک مؤسسه قرآنی در دوره ۵ تا ۱۰ ساله باید بتواند، رشد کمی و کیفی مطلوب خود را داشته باشد.
محمدی ادامه داد: شکلگیری اتحادیه قدرتمند فراگیر و راهبردی که با رویکرد همافزایی انجام میگیرد، توانمندی شبکهسازی فعالیتهای قرآنی مؤسسات را در سطح استان و کشور میتواند فراهم کند.
وی با تأکید بر اینکه مؤسسات مردمی، باید از ظرفیت خیرین و کمکهای مردمی استفاده کند، اضافه کرد: تأمین مالی مؤسسات قرآنی از طریق ایدهپردازی، تهیه و تولید و توزیع محصولات قرآن وعترت، توانمندی مؤسسات در امور اجرایی، فرهنگی و درآمد از طریق خدمات و ایجاد منابع مستمر مالی از طریق مشارکت مردمی خصوصاً احیای فرهنگ موقوفه قرآنی محقق میشود.
قائم مقام رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به پیشنهاد چهارم، اظهار کرد: ضرورت پرداختن مؤسسات قرآنی به فعالیتهای تخصصی و انجام فعالیتهای تبلیغی و ترویجی بلندمدت که افزایش مخاطبان را به همراه دارد، پیشنهاد دیگری است و پیشنهاد پنجم نیز انجام خدمات مشترک میان مؤسسات قرآنی با مؤسسات فرهنگی هنری و مراکز مردمنهاد است.
سپس جلسه با اعتراضات مؤسسات قرآنی روبرو شد. یکی از افراد با صدای بلند خواستار اجرایی سازی دستورات شد. چرا که همه مدیران از اینکه مؤسسات خود را باید توانمند کنند مطلعند اما اینک. چه قوانینی و ساز و کاری برای این امر باید اجرا شود هنور مشخص نیست سپس مهدی قره شیخلو رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با میانجیگری سعی در آرام کردن فضای ملتهب همایش داشت.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم خطاب به حجتالاسلام محمدی که در جلسه حضور داشت گفت: تصمیمگیری درباره ادغام دو اتحادیه کشوری این قدر سخت است که این جریان دو سال ادامه داشته باشد؟ شما به عنوان دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی و فردی که امضای شما پایین مصوبات ۸۳ جلسه هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی است، باید به وظیفه خود محکم عمل کنید تا این مشکل حل شود. مجمع عمومی اتحادیه مدغم از طرف شما به عنوان دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در آذرماه سال گذشته تأیید شد، اما بعد این گونه کردید!
وی تصریح کرد: مگر در بیانیه گام دوم انقلاب، مبارزه با فساد اخلاقی، سیاسی، اقتصادی و … مطرح نشده است؟ یکی از فسادهای اخلاقی این است که قانون مملکت به نفع خود مصادره شود. بحث قرآن در کشور ما مظلوم است. تفکری در کشور ما هست که خودش را صاحب قرآن و شورای نگهبان قرآن میداند. این چه نگاه و تفکری است؟
سپس مرتضی طلایی و رحیم قربانی به بیان دستاوردها اتحادیه از زمان تأسیس و تشریح برنامههای پیش روی این اتحادیه در سال جاری پرداختند.
همچنین در عصر دیروز مؤسسات قرآنی با تحصن در ساختمان شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار تعیین وضعیت ادغام و رسیدگی به امور مؤسسات از سوی سعید رضا عاملی رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی شدند. و پس از آن نیز بیانیهای را با امضای مدیران مؤسسات قرآنی حاضر در جمع صادر نمودند.