به نقل از سایت اخبار قرآن و متون دینی ، اسلام در جهان : به گزارش خبرنگار مهر ، نشست خبری چهل و دومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با حضور حجت الاسلام سید مصطفی حسینی رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و حجت الاسلام علی مقنی مدیر بنیاد مسابقات قرآن صبح امروز ۳۱ شهریور ماه در سالن جلسات سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
وی در این نشست گفت: مسابقات قرآنی نخستین رویداد ترویجی است که در سطوح مختلف خواهران و برادران و در رشته های مختلف برگزار می شود و ما در طول چهل ودو دوره شاهد رشد و ارتقای آن بوده ایم.
حسینی ادامه داد:در مسابقات سراسری رشد حداکثری شاهد بودیم به عنوان مثال رشته پنج جز و ترتیل و تحقیق اضافه شد و در رشته های معارفی نیز در بخش نهج البلاغه و صحیفه سجادیه توسعه پیدا کرد و به یکی از بخش های جذاب مسابقات تبدیل شد.
عضو ستاد عالی مسابقات کشور تاکید کرد: اضافه شدن بخش های هنری به مسابقات نیز یکی دیگر از بخش هایی بوده است که برای جذاب شدن مسابقات مدنظر قرار گرفته شد و در چهل و دومین دوره شاهد مسابقات کتابت قرآن خواهیم بود که در همین هفته مرحله مقدماتی را برگزار کردیم و افراد نهایی برای حضور در مسابقات مشخص شده اند و پیش از این هم نشست های مختلفی را در زمینه های هنری برگزار نمودیم.
وی ادامه داد: ما در ستاد عالی مسابقات نیز شاهد توسعه هستیم که یکی از آنها بحث آیین نامه بوده است. به عنوان مثال مسابقاتی که در گذشته در یک هفته به سرانجام می رسید امسال به مدت یک ماه به طول انجامید و فرصتی را برای تقویت قاری و شرکت کننده ایجاد کرد. صدای اعتراض کنندگان شنیده به موقع شنیده شد و از لحاظ بعد رسانه ای تقویت شده است همچنین از شتاب زدگی که در روند مسابقات در ادوار گذشته شاهدش بودیم کاسته شده و قهرمانان قرآنی فرصتی برای معرفی دارند و نفرات برتر وقتی برای ارزیابی خودشان خواهند داشت.
حسینی افزود: در گذشته شاهد چالش هایی در خصوص مسابقات بوده ایم که مردم در مسابقات حضور پیدا نمیکنند در حالیکه مسابقات قرآن صرفا کاری فوق حرفه ای است و اگر داور و مجری نباشند توقع داریم عموم مردم حضور پیدا کننددر حالیکه اقتضائات حرفه ای خودش را می طلبد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، مبنی براینکه چند درصد از متسابقین شرکت کننده افرادی هستند که در سالهای قبل نیز مسابقات شرکت کرده اند و چون نتوانسته اند رتبه برتر را بدست بیاورند در مسابقات سال بعد شرکت کرده اند، افزود: اگربخواهیم مخاطب عام را جذب کنیم باید قالب های جدید و سبک های جدیدی را تجربه کنیم بخشی را می شود بومی کرد ولی بخش های متعددی در حال برگزاری جلسات در خصوص همین امر است. مسابقات قرآنی بسته تر از فضاهای فرهنگی و ورزشی است. در صورتی که هیچ محدودیتی در حوزه های فرهنگی نیست درحالیکه همین الان ما در فضای قرآنی محدودیتی مثل عدم شرکت نفرات اول در سالهای بعد را به عنوان محدودیت داریم. باید دید این امر آیا نقطه ضعف است یا قوت. آیا اینکه افراد دایما طراز تلاوت را بالا نگه دارند و در مسابقات به رقابت بپردازند چه ایرادی میتواند داشته باشد؟ یکی از اهداف مسابقات این است که افراد می توانند از مزیت هایی استفاده کنند.
عضو ستاد عالی مسابقات کشور، افزود: نظرم این است که نباید محدودیتی برای این امر باشد و همه افراد بتوانند شرکت کنند تا با وجود وفور قهرمانان قرآنی شاهد افت کیفیت مسابقات که در بعضی از سالها به وجود می آید نباشیم. در حوزه های دیگر کسی فکر نمی کند که افرادی چندین مدال دارند و ارزیابی ها بر این اساس نیست.
وی در خصوص حضور مردم در چهل و دومین مسابقات سراسری قرآن گفت: هرکدام استانها برای میزبانی صحنه مسابقات را خالی نگه نمیدارند. برنامه ریزی و سهمیه بندی برای حضور شکل گرفته بود. مسابقه قرآن وهر رویداد قرآنی بخشی از یک منظومه قرآنی است و از آنجایی که زیرساخت مناسبی برای حضور مردم نداریم نباید توقع داشته باشیم که حضور مردم در جلسات قرآن شبیه به حضور در هیئات مذهبی باشد.
وی با اشاره به استقبال مردم مصر در جلسات قرآنی تصریح کرد: این امر ده ها دلیل دارد و اصلا راحت نیست که بخواهیم شبیه استقبال مردم کشوری دیگر را در کشورخودمان داشته باشیم.در جلسات رسمی تلاوت قرآن بخش تشریفاتی است ما برای پرکردن خلاء صوتی قرآن میخوانیم.به عنوان مثال در سبک حجازی افرادی سبک مصری را نمیپسندند و در کشور عراق سبک عراقی را بزودی احیا میکنند.اما در کشورمان در چند سال اخیر عموم مردم از ترتیل هایی استفاده کنند مصری نبوده است و اینکه چه سبکی ترویج میشود و اشاعه داده می شود حائز اهمیت است.
رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف وامورخیریه با تاکید براهمیت رسانه ادامه داد: در اواخر دهه شصت رسانه توانست افرادی مثل جواد فروغی و محمدحسین طباطبای را مطرح کند و به طبع آن مردم نیز تشویق شدند تا فرزندان خود را به آن ها نزدیک تر کنند. در حال حاضر محافل قرآنی از رسانه های مختلف انعکاس داده نمی شود که این امر اثر گذار است. بروز استعدادهای جدید به عنوان یک نوجوان هفت ساله که به صورت شاخصی تلاوت عبدالباسط را در برنامه اسرا انجام میدهد مورد استقبال مردم بوده و توجهشان را جلب می کند. مطالب بسیار زیادی از این دست است که مسابقه قرآن نمی تواند به تنهایی مشکل قرآن را رفع کند اگر تمامی حوزه های رسانه، شبکه ها، رادیو،آموزش و پرورش دست به دست هم دهند به طبع می تواند تاثیر گذار در بین قشر مردم باشد. قرآن در حال حاضر جز شبکه قرآن تریبونی ندارد. باید دید اتفاقی که برای کمربند ایمنی افتاد برای ترویج حفظ خواهد افتاد؟ هنوز به قله مطلوب نرسیدیم در حالیکه قوانین عظیمی در حمایت از قرآنیان وضع شده است.