به نقل از سایت اخبار قرآن و متون دینی ، اسلام در جهان : به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری هجدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت امروز یکشنبه ٢۶ آبان ماه در سالن جلسات معاونت قرآن و عترت برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام خسروی، مدیر کل دفتر برنامهریزی و آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد گفت: قرآن کریم کتابی که به برکت آن فعالیت های زیادی انجام شده است و هر آدمی به سهم خود از سفره ای که این کتاب آسمانی پهن کرده است بهره مند شده است.
وی افزود: در این آزمون چندین هدف مورد اهمیت قرار دارد که سنجش و آموزش و عملکرد کمی و کیفی موسسات کشور از مهمترین اهداف آزمون سراسری قرآن و عترت بشمار می رود. عملکرد چهار هزار موسسه که از وزارت ارشاد و سازمان درالقرآن الکریم مجوز دارند، در این آزمون مورد سنجش قرار می گیرد. همچنین میزان حمایت مالی معاونت قرآن و عترت از مؤسسات هم براساس قبولی قرآن آموزان مؤسسات در این آزمون است.
مدیر کل دفتر برنامهریزی و آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد ادامه داد: ایجاد انگیزه در میان عموم مردم به ویژه جوانان و نوجوانان و شناسایی و معرفی نخبگان و استعدادهای درخشان قرآنی از دیگر اهداف برگزاری آزمون است.
وی با اعلام تاریخ این آزمون گفت: این آزمون سوم بهمن ماه ۹۸ برگزار می شود و ثبت نام آن نیز تا ۱۵ آذر ماه ادامه دارد و علاقه مندان می توانند جهت ثبت نام به سایت www.quranedu.ir مراجعه کنند.
خسروی از برگزاری آزمون در رشتههای مختلف خبر داد و گفت: آزمون امسال در رشتههای مختلف حفظ، ترجمه و تفسیر و معارف اهلبیت (ع) برگزار میشود و حتی کسانی که علاقه به یادگیری روخوانی قرآن هم دارند میتوانند در رشتهای جداگانه در آزمون شرکت کنند.حضور در این آزمون هیچ محدودیتی ندارد و همه با هر سن و هر میزان توانایی می توانند در آن شرکت کنند.
مدیر کل دفتر برنامهریزی و آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد تصریح کرد: بنا بر حمایت هایی که از سوی معاونت قرآن انجام می شود، سامانه ای جامع قرآنی در حال ایجاد است که در این سامانه تعداد دقیقی از آموزش ها و فراگیران را نشان می دهد. معاونت قرآن و عترت در تلاش است با اهداف که در طی سالیان برپایی آزمون سراسری قرآن این سامانه را تکمیل کند.
وی افزود: در این سامانه در طول هر روز اطلاعاتی شامل استانها و موسسات برتر در ثبت نام آزمون سراسری به منظور اطلاع رسانی بهتر مشخص میشود. همچنین ۲۵ و ۲۶ دی ماه نیز رشته های سبک زندگی به صورت الکترونیکی برگزار شده و ارزیابی را آن نیز انجام می شود.
خسروی در خصوص رصد عملکرد ادوار گذشته اظهار داشت: منظور از رصد به معنای سنجشی است که امسال دقیق تر خواهد بود. در سامانه جامع قرآنی مبنایی تعیین کردیم که موسسات درجه بندی کنیم تا کنون هزار و ۱۰۰ موسسه فعال شناسای شده اند که از آنها ۱۵۰ موسسه در رتبه برتر قرار دارند و موسساتی مثل جامعه القرآن، مکتب القرآن، بیت الاحزان که شعبات آنها از برخی از موسسات ما فعال تر هستند مد نظر قرار میگیرند. در این سامانه حتی نحوه نوع ملک موسسسه نیز مشخص شده است.
خسروی افزود: در این سامانه تا کنون در دو مورد توزیع مبالغ حمایتی و تمدید پروانه فعالیت ها نقش داشته است.
وی ادامه داد در سالهای گذشته ۲۴۰ هزار نفر ثبت نامی در آزمون های سراسری داشتیم که از این تعداد تنها ۱۵۰ هزار نفر شرکت کردند.
این مدیر قرآنی با اشاره به دستگاه های مشارکت کننده در این آزمون اظهار داشت: سه سازمان مهم در آزمون هجدهم همکاری دارند که اولین آن سازمان اوقاف و امور خیریه است و بخش شفاهی آزمون را بعد از برپایی آزمون کتبی حفظ قرآن برعهده دارد. همچنین دانشگاه پیام نور محل آزمون و سالن ها و ترتیب آنها را برعهده دارد. دبیرخانه ستاد کانون های مساجد که زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است عهده دار تبلیغات خواهد بود.
خسروی در خصوص حضور آموزش و پرورش گفت: وزارت آموزش و پرورش در سال گذشته در اجرا سازی این آزمون حضور داشت که از آنجایی که هماهنگی های مطلوبی شکل نگرفت، امسال این وزارتخانه در اجرا سازی این آزمون نقش نخواهد داشت.
وی ادامه داد: هزینه ثبت نام آزمون سراسری قرآن ۷ هزار تومان است که شرکت کنندگان نتایج خود را به صورت آنلاین میتوانند مشاهده کنند که این هم به واسطه تفاهم نامه ای با موسسه قلم چی رقم خورده است.
خسروی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر نقش طرح ملی حفظ قرآن کریم در هجدهمین دوره آزمون سراسری گفت: طرح ملی حفظ را در هجدهمین دوره آزمون سراسری مدنظر قرار نداده ایم. امسال با کاهش رشته های قرآنی سعی در ایجاد فهم قرآن به جای حفظ قرآن داشتیم. تعداد رشته ها را کم کردیم تا به فهم قرآن بپردازیم. اصل مفاهیم و فهم قرآن است و در درجه بعد حفظ و روخوانی قرآن که آن هم باید به مفاهیم قرآن منجر شود، مورد توجه قرار گرفته است.
وی از حذف منابع مشخص برای مسابقات معارف اهل بیت (ع) خبر داد و گفت: در سالهای قبل شرکتکنندگان را به مطالعه منبع مشخص برای معارف اهل بیت سوق میدادیم که امسال سرفصلهایی را تعیین کردیم و منبع آزمون هم منبع عمومیتری خواهد بود که در رشتههای تفسیری محوریت تفسیر نمونه است. برای سایر رشتهها شرکتکنندگان آزادی دارند تا منابع مختلف را مطالعه کنند. همچنین امسال به جای حفظ جزء حفظ سوره را معرفی کردیم، البته این اتفاق سالهای قبل هم افتاد و سال گذشته سوره اسراء دو سال قبل سوره صف و امسال سوره بقره محور آزمون خواهد بود.
وی درخصوص حد نصابهای برگزیدگان آزمون گفت: کسانی که نمره بالای ۷۰ دریافت کنند گواهینامه و کسانی که نمره بالای ۹۰ دریافت کنند علاوه بر گواهینامه لوح تقدیر هم دریافت میکند و همه اینها در قرعهکشی جوایز شرکت داده میشوند.
سپس عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به جمع خبرنگاران پیوست و گفت: آزمون سراسری قرآن جریان سازی در اقشار گوناگون مردمی است.
وی ادامه داد: امسال بر اساس شورای سیاست گذاری رشته های آزمون محدود تر شد، منابع آزمون به بعضی از موارد خاص تقلیل یافت و منابع عمومی ای که از اتقان لازم برخوردار بودند را مشخص کردیم که امیدواریم به بهبودی سطح اطلاعات مخاطبان ما حاصل شود.
فقهی زاده با بیان اینکه دقت زیادی در طرح سوالات امسال انجام شده است، تصریح کرد: امیدواریم اشتباهی رخ ندهد و اعتبار فی الجمله ای برای مدارک و گواهی ای که صادر میشود به وجود بیاید. این آزمون در صدها شهر و مشارکت چندجانبه با دستگاه های مختلف برگزار خواهد و آرزومندیم که حرکت قرآنی را پرشتاب کند و در جذب نوجوانها قرآنی موثر واقع شود.