به نقل از سایت اخبار قرآن و متون دینی ، اسلام در جهان : به گزارش خبرنگار مهر، صدای ملکوتی و حنجره طلایی دعاهای سحر ماه مبارک رمضان استاد موسوی قهار سحرگاهان روز دوشنبه ۱۸ آذرماه خاموش شد.
وی که سالها حنجره خود را وقف دعاهای سحرگاهان ماه مبارک رمضان کرده بود بعد از مدتی تحمل رنج و بیماری در بیمارستان پرکشید.
استاد موسوی قهار که مدتها از سرطان حنجره رنج میبرد، پس از عفونت در مجرای تنفسی در بیمارستان امیراعلم تهران بستری شد که پس از پیگیری های مستمر برای مداوای وی دار فانی را وداع گفت.
اولین دعای سحر ماه رمضان را بعد از انقلاب اسلامی وی خواند که از محبوبترین و معروفترین اجراهایش بهشمار میرود و بعد از حدود سالها هنوز در سحرگاهان رمضان از صدا و سیما پخش میشود.
بعد از انقلاب اسلامی در ایران و تغییر مشی در صدا و سیما و همچنین کنار گذاشته شدن بسیاری از دستاندرکاران و مجریان دوران پهلوی، در این سازمان دولتی نیاز به چهرههای جدیدی برای اجرای برنامههای متناسب با دوران جدید احساس میشد. دعای سحر موسوی قهار و ربنای محمدرضا شجریان از جمله اجراهای مذهبی ماندگاری بود که توانست به خوبی جای خالی آوای سید جواد ذبیحی را در ماه رمضان پس از انقلاب پر کند.
سید قاسم موسوی قهار که در بین مردم به «قهار» شهرت یافت، در سال ۱۳۵۹ سرودی با نام «شهیدم من» را در حضور روحالله خمینی اجرا کرد. وی به مناسبتهای مختلف، همواره اجراهایی در مقابل سید علی خامنهای رهبر ایران داشتهاست.
وی علاوه بر خواندن ادعیه مشهور مربوط به ماه رمضان، دعاهای بسیاری از جمله:دعای کمیل، عرفه، سمات، مجیر، فرج، جوشن کبیر، ابوحمزه ثمالی، مناجات شعبانیه، صلوات شعبانیه و… را اجرا نمودهاست.سرودههای موسوی قهار نیز در قالب ۳ جلد کتاب شعر به چاپ رسیدهاست.
سید قاسم موسوی قهار به دلیل عوارض عمل جراحی تیروئید، به بیماری شدید حنجره دچار گردید و به مدت ۲ سال از فعالیت صوتی ناتوان ماند تا این که مجدداً سلامتی خود را بازیافت.
ماجرای زندگی سید قاسم موسوی قهار مداح و مناجات خوان معروف و محبوب کشورمان بسیار جالب و خواندنی است. پیش از این یکبار دیگر این استاد پیشکسوت دچار بیماری شده و بهبود یافته بودند که ماجای آن بیماری از زبان استاد موسوی قهار در زیر آمده است:
«دو سال از بیماری گرفتگی صدا و حنجره ام گذشت شب ۲۳ ماه رمضان آمده حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی آن حالی که باید می آمد نیامد، آن اشک و ارتباطی که باید می آمد نیامد، چون اشک خیلی چاره ساز است بی تفاوت به اشک نباشیم، اشک درهای بسته را باز می کند،
در کتاب نسیم سحر که از اشعار بنده است گفتم: اشک تو را از زمین به آسمان می برد/دست تو را می کشد به کهکشان می برد. اگر بگوییم اشک تو را به کربلا می برد بی انصافی است چون کم است، اشک تو را به عرش خدا می برد، خداکند آن اشک را مولایمان به ما بدهد، شب ۲۳ ماه رمضان به حرم سیدالکریم رفتم ولی نمی توانستم بخوانم.
در پی اشک می گشتم . یک پیرزنی از آن طرف ضریح با گریه و صدای بلند گفت: یاسیدالکریم بحق شب شهادت علی علیه السلامموسوی قهار را شفا بده. من با خودم گفتم آن زن آن طرف است چه میداند موسوی قهار الان اینجاست، همین باعث شد این اشک چاره ساز بطرف ما آمد، با اشک ارتباط برقرار شد تاجایی که فردای آن روز فرزندانم داد میزدند بابا دارد حرف می زند چون حرف هم نمی تواستم بزنم، ده روز به محرم مانده بود خواندن را شروع کردم با گام های پایین.
روز اربعین در محبان الرضا صدای من در حال نوحه خوانی باز شد که فیلم آن نیز موجود است که لحظه ای که عنایتی شد یک حالتی بوجود آمد چه در صدا و چهره من چه در چهره مستمعین، در طول این مدت خیلی طعنه ها شنیدم، اگر بناست گردن کج کنید در خانه ی مولا علی(ع) در خانه ی امام حسین(ع) در خانه طبیبی که دست رد به سینه ات نمی زند بروید. در خانه طبیبی که به ما امیداواری بدهد و با آبروی ما بازی نکند و آن هم جز مولا چه کسی است، جز علی(ع) چه کسی است.»