مفاهم دینی با هنر ماندگار می‌شوند/ تجلیل از برگزیدگان

به نقل از سایت اخبار  قرآن و متون دینی ، اسلام در جهان :    

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم اختتامیه جشنواره فیلم ۱۱۴ ثانیه‌ای مبین، عصر امروز، ۲۳ دی‌ماه، با حضور سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی؛ معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، حسین انتظامی، رئیس سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی دیگر از مسئولان و قرآنیان کشور در خانه هنرمندان تهران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، جواد نصیری، دبیر جشنواره فیلم ۱۱۴ ثانیه‌ای مبین، طی سخنانی بیان کرد: با توجه به هم‌فکری و همکاری که دوستان در بخش‌های مختلف از جمله صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتند، این جشنواره راه‌اندازی شد که با استقبال خوبی نیز همراه بود.

وی با اشاره به دیدگاه مقام معظم رهبری در زمینه ترویج فرهنگ قرآنی تصریح کرد: با توجه به نظر مقام معظم رهبری که روی ترویج فرهنگ قرآنی از طریق فعالیت‌های هنری تأکید فراوانی دارند و معتقدند که چیزی ماندگار است که مبتنی بر هنر باشد، از این روی سعی کردیم که این فرمایش مدنظر قرار گیرد و تلاش کردیم که در حوزه ترویج مفاهیم دینی و قرآنی با زبان هنر فعالیت کنیم.

نصیری در ادامه با اشاره به اهداف این جشنواره بیان کرد: استفاده از ظرفیت هنر فیلم‌سازی برای ثبت و انتقال نقش قرآن در جوامع اسلامی، ایجاد زمینه مناسب برای رقابت سازنده در جهت ارتقای سطح کیفی و کمی هنر فیلم‌سازی با محوریت قرآن و عترت، فراهم آوردن بستری مناسب برای بروز و شکوفایی استعدادهای جوان در عرصه دینی، قرآن و معارف اهل بیت (ع)، مقابله با ترفندهای دشمنان اسلام و قرآن با ارائه تولیدات سینمایی با مضامین قرآن و عترت از جمله اهداف این جشنواره بود.

وی افزود: همچنین از دیگر اهداف می‌توان به گسترش فعالیت‌‏های فرهنگی و هنری و مذهبی مرتبط با سیره ائمه معصومین (ع) بر مبنای آیات قرآن در جهت توسعه اسلام، ادیان و ارتباطات میان فرهنگی و استفاده شایسته‌‏تر از هنر سینما در اشاعه ارتباطات میان فرهنگی بر مبنای گفتگوی بین ادیانی و ترغیب جوانان و هنرمندان فیلم‏ساز به مطالعه، تحقیق و پژوهش در موضوعات قرآنی و سایر کتب آسمانی اشاره کرد.

نصیری با اشاره به موضوعات چهارده‌گانه در نظر گرفته شده برای این جشنواره، تصریح کرد: این موضوعات عبارت از سبک زندگی، آموزه‌های اخلاقی، قصص قرآن، ایثار و شهادت، سیمای پیامبر اسلام، نیکی به پدر و مادر و صله رحم، نماز و واجبات الهی، آثار و برکات نیکی در زندگی، کسب روزی حلال، انفاق، جهاد، پوشش و عفاف، توجه به محیط زیست و آسیب‌های اجتماعی بودند.

وی در ادامه افزود: فیلم‏سازی با تلفن همراه (موبایل)، فیلم‏سازی حرفه‌‏ای با استفاده از ابزارها و نرم‏‌افزارهای کار در سینما، بخش جنبی با موضوع تربیت فرزند، بخش دانشجویی و انتخاب مردمی نیز پنج بخشی بودند که به آنها پرداختیم. همچنین آغاز فراخوان برای ارسال آثار سوم خردادماه سال جاری اعلام شد. مهلت ارسال آثار نیز ۳۰ آبان ماه در نظر گرفته شد و در تاریخ ۱۵ دی ماه داوری نهایی صورت گرفت.

نصیری تصریح کرد: از دیگر اقداماتی که برای این جشنواره صورت گرفت، می‌توان به ساخت تیزر و پخش آن در پنج شبکه تلویزیونی و رادیویی اشاره کرد. همچنین در محیط‌هایی مانند مترو نیز این جشنواره تبلیغ شد و سایت آپارات نیز با ما همکاری کرد. در مجموع نیز ۲۴۴ اثر به دبیرخانه ارسال شد.

وی بیان کرد: در ادامه بانکی را در دبیرخانه تشکیل دادیم که این اقدام، آغاز فرایند جدیدی است که بتوانیم از رهگذر آن، بانک فیلم‌های دینی و قرآنی را در مرکز مبین تشکیل دهیم و تاکنون نیز حدود ۱۰۰۰ اثر در بخش‌های مختلف در این بانک جمع‌آوری شده است و قصد داریم در آینده بر تعداد آنها اضافه کنیم.

در بخش دیگری از این مراسم، معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده طی سخنانی بیان کرد: این کار، اقدام ارزشمندی محسوب می‌شود و یکی از نکات قابل توجه در این اقدام، محدود کردن تولیدات در ۱۱۴ ثانیه است، چراکه امروزه ما با پیام‌رسان‌های اینترنتی و فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی سر و کار داریم و در این فضاها نیز پیام‌های کوتاه‌تر، تأثیرگذاری بیشتری دارند و اقتضای این فضاها نیز همین تولیدات کوتاه است. بنابراین باید بکوشیم تا در حداقل زمان، بیشترین تأثیرگذاری را داشته باشیم.

وی افزود: یکی دیگر از اقدامات مؤثر این جشنواره نیز سرفصل‌هایی بود که بدان پرداخته شده بود و از جمله بهترین موضوعات برای تولید محتوا موضوع تربیت فرزند بود؛ بسیار خوشحال هستم که در این زمینه با جهاد دانشگاهی نیز همکاری‌هایی داشته و داریم و امیدواریم بتوانیم این همکاری‌ها را که پیش از این با خبرگزاری ایکنا و استدیو مبین انجام داده‌ایم، بیش از قبل توسعه دهیم.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه افزود: تلاش ما بر این است که در حوزه زن و خانواده، به موضوعات مهم اجتماعی بپردازیم و بتوانیم فرهنگ قرآن را به زبان امروز و با رویکرد جذاب که بتواند مورد توجه نسل جوان قرار گیرد، عرضه کنیم تا از این طریق مردم بتوانند کارکردهای قرآن را در زندگی خود لمس کنند. این جشنواره نیز در همین راستا اقدام کرده و باید تلاش مسئولان آن را یک تلاش ارزشمند معرفی کرد. البته که ما نیز همواره حامی این طرح‌ها و جشنواره‌ها بوده‌ایم و سعی می‌کنیم که در سال‌های آینده نیز از این اقدامات بیش از پیش حمایت کنیم.

سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی، سخنران دیگر این مراسم بود که طی سخنانی بیان کرد: برگزاری نخستین جشنواره فیلم ۱۱۴ ثانیه‌ای مبین، به همت بخشی از نهاد جهاد دانشگاهی که هم تجربه فعالیت حرفه‌ای رسانه‌ای دارد و هم سال‌هاست فعالیت‌های هنری، دانشجویی و دانشگاهی با محوریت مفاهیم بلند قرآن کریم و معارف ناب اهل بیت (ع) را رصد کرده، این امیدواری را در دل دغدغه‌مندان اخلاق و مصلحان اجتماعی ایجاد می‌کند که بتوان از ظرفیت هنر و رسانه برای شکوفایی استعدادها و حرکت در مسیر تحقق جامعه ایمانی و قرآنی و نیز پاسخ به شیطنت‌ها و جنگ نرم دشمن استفاده مطلوب کرد.

رئیس جهاد دانشگاهی در ادامه افزود: آنچه در این میان از اهمیت بسیاری برخوردار است، هم‌زبانی با مخاطب، به کارگیری شیوه‌های نو، جوان‌پسند و اقناع‌کننده برای دعوت به مشارکت و رعایت دقیق و بند به بند هر آنچه به عنوان مفاهیم معنوی و انسانی به رقابت گذاشته شده، از سوی خود برنامه‌ریزان و برگزارکنندگان است.

طیبی گفت: اکنون که اولین دوره جشنواره فیلم ۱۱۴ ثانیه‌ای مبین به پایان خود نزدیک می‌شود، لازم می‌دانم ابتدا از پدیدآورندگان ۲۴۴ اثر حاضر در جشنواره قدردانی کنم و برای همه این عزیزان، آرزوی توفیق و سربلندی کنم. همچنین از سازمان قرآنی دانشگاهیان که از مجموعه‌های فعال فرهنگی جهاد دانشگاهی است و سایر نهادها و دستگاه‌های همکار در این طرح، حق‌شناسی می‌کنم.

در بخش دیگری از این مراسم، بیانیه هیئت داوران که متشکل از حجت‏‌الاسلام و المسلمین سیدمحمدحسین نواب، هادی نائیجی، ابوالقاسم رئیسی و بهروز شعیبی بودند، از سوی مصطفی کریمی، عضو هیئت انتخاب آثار جشنواره قرائت شد که متن قرائت شده به شرح ذیل است:

«در قرن حاضر که عصر اطلاعات و ارتباطات نام دارد، یکی از شیوه‌‏های جذب و ایجاد تأثیر عمیق در مخاطبان، بیان مطالب در قالب‌‏های هنری مانند قصه و داستان است که در تعالیم انبیای الهی و کتاب‌‏های آسمانی مانند قرآن کریم و آموزش‌‏های دینی، از این شیوه مؤثر برای القای پیام و تأثیر تربیتی، اجتماعی و فردی بسیار بهره گرفته شده است. از سوی دیگر، از آنجا که بیشترین روایت‏‌های داستانی در میان ادیان الهی، در دین مبین اسلام و در معجزه عظیم خاتم انبیا (ص) یعنی کتاب شریف قرآن کریم موجود است و همواره یک داستان جذاب و دارای لایه‏‌های چندگانه معنایی، مهم‌ترین امر و جان‌‏مایه و جوهره سینما را شکل می‌‏دهد، بدیهی است که این ظرفیت بالقوه انتظار بالاتری از این نوع سینما و سینماگران را نیز مطرح می‌‏سازد.

با توجه به آنچه گفته شد، هیئت داوران نخستین جشنواره فیلم ۱۱۴ ثانیه‌‏ای مبین، ضمن تشکر از تمامی سازندگان آثار راه‏‌یافته به بخش‏‌های مختلف، توجه مدیران جشنواره، مدعوین و فیلم‏سازان را به چند نکته، ضروری می‏‌داند؛ ۱. گرچه این نخستین گام‏‌ها در برگزاری جشنواره فیلم با موضوعات قرآنی در زمانی مشخص و کوتاه به شمار می‌‏رود، اما آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره از منظر کمی و کیفی، برای موضوع چنین جشنواره‏‌ای قابل تقدیر است؛ چه بسیار آثاری که در آن‌ها روایت‌‏های زیبای انسانی با پیوندهای عمیق دینی و تنوع مضامین قرآنی به چشم می‏‌خورند که برخی از آن‌ها در این مراسم مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

به فیلم‏سازان محترم پیشنهاد می‏‌شود که عنصر خلاقیت در ایده‌‏پردازی و ایجاز در بیان را در کنار اشارات دقیق هنری به موضوعات مورد نظر، بیش از پیش در چنین آثاری لحاظ کنند. در این راستا به دبیرخانه جشنواره نیز جهت تولید آثار فاخر پیشنهاد متقابل می‌کنیم؛ آثاری که اتفاقاً نباید از روی سفارش تولید شوند، بلکه براساس تمایل فیلمساز به موضوعاتی اینچنین و با مشاوره عالمان دینی و هنری این رشته صورت پذیرد.

هیئت داوران در این بیانه با تأکید بر اینکه تأثیر فیلم‌‏هایی با مضامین عالی قرآنی و دینی بر جهان تشنه حقیقت، بر کسی پوشیده نیست، می‌افزایند: از طرف دیگر نیاز مخاطب امروز جهان به اخلاق و دستیابی به کمال، امری غیرقابل کتمان است. اهمیت این موضوع، ضرورت تولیداتی با ویژگی جهان‌‏شمول بودن را دوچندان می‏‌کند. در این راستا همواره کلام خدا می‏‌تواند در دستیابی به چنین اهدافی برای فیلم‏سازان روشن‌‏بین جهان اسلام، راهگشا باشد. از این رو هیئت داوران جشنواره فیلم ۱۱۴ ثانیه‌‏ای مبین از مدیران این جشنواره تقاضا دارد تا در صورت امکان، این رویداد به یک جشنواره بین‌‏المللی تبدیل شود.

از جهاد دانشگاهی و مشخصاً سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور که یکی از مراکز کلیدی علمی، فرهنگی و رسانه‌‏ای است و در پرتوی انقلاب اسلامی متولد شده، برای درک این واقعیت در شرایط حساس امروز و اهتمام به برگزاری این جشنواره قرآنی و هنری تشکر می‏‌کنیم؛ و استمرار توجه به هنر به ویژه سینما و زبان گویای تصویر و استفاده از استعدادهای درخشان را خواستاریم.

ذکر این نکته مهم است که بدانیم استقبال غیرقابل پیش‌‏بینی فیلمسازان برای حضور در این جشنواره قابل تقدیر است و انتظار می‏‌رود در دوره‏‌های آتی، فیلمسازان پیشکسوت‌‏تر نیز در این اتفاق مهم حضور مؤثر داشته باشند. همچنین امیدواریم دوره‌‏های آینده جشنواره با حضور گسترده‏‌تر دانشجویان برگزار شود تا تلقی ایجاد شده در نگاه خلاقانه این قشر از جوانان، در این جشنواره بروز و ظهور بیشتری داشته باشد.

در پایان، هیئت داوران جشنواره امید دارد حرکت ایجاد شده توسط مرکز تولیدات چندرسانه‌‏ای قرآنی جهاد دانشگاهی (مبین) در فراهم کردن مسیر فیلمسازی با مضامین قرآنی و دینی، از طریق راه‌‏اندازی باشگاه دانشجویی فیلم‏سازی و برگزاری کارگاه‌‏های آموزشی تولید فیلم کوتاه، بتواند موجب ارتقای سواد بصری جوانان و به ویژه دانشجویان شود».

همچنین، در پایان این مراسم نیز از برگزیدگان این جشنواره تجلیل به عمل آمد.

یادآور می‌شود، علیرضا تابش، مدیرعامل بنیاد فارابی، عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، گیل آبادی، مدیر عامل خانه تئاتر، علی منتظری رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی، مجید رجبی معمار، مدیرعامل خانه هنرمندان ایران، حجت‌الاسلام والمسلمین امیر لهراسبی، رئیس سابق موزه ملی قرآن کریم، مهدی کاظمی، رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، یعقوب زاده، رئیس مرکز گردشگری دانشجویان جهاد دانشگاهی، بهزاد رشیدی، رئیس جهاد دانشگاهی هنر، محمد ذوالفقاری، رئیس دارالقرآن سازمان بسیج مستضعفین، کوروش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، عادل تقوی، رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، سیدحسین موسوی بلده، رئیس اجرایی شورای عالی قرآن شهرداری تهران و جمعی دیگر از فعالان فرهنگی و هنری کشور از جمله حاضرین در این مراسم بودند.

156
0 0

لینک های مفید

سنگ کف

لوازم یدکی رانا

ریمل چشم

کتاب های ادبیات استرالیا

بانک اطلاعات پزشکان کشور

$(window).load(function () { 'use strict'; function activeStickyKit() { $('[data-sticky_column]').stick_in_parent({ parent: '[data-sticky_parent]' }); // bootstrap col position $('[data-sticky_column]') .on('sticky_kit:bottom', function (e) { $(this).parent().css('position', 'static'); }) .on('sticky_kit:unbottom', function (e) { $(this).parent().css('position', 'relative'); }); }; activeStickyKit(); function detachStickyKit() { $('[data-sticky_column]').trigger("sticky_kit:detach"); }; var screen = 768; var windowHeight, windowWidth; windowWidth = $(window).width(); if ((windowWidth < screen)) { detachStickyKit(); } else { activeStickyKit(); } // windowSize // window resize function windowSize() { windowHeight = window.innerHeight ? window.innerHeight : $(window).height(); windowWidth = window.innerWidth ? window.innerWidth : $(window).width(); } windowSize(); // Returns a function, that, as long as it continues to be invoked, will not // be triggered. The function will be called after it stops being called for // N milliseconds. If `immediate` is passed, trigger the function on the // leading edge, instead of the trailing. function debounce(func, wait, immediate) { var timeout; return function () { var context = this, args = arguments; var later = function () { timeout = null; if (!immediate) func.apply(context, args); }; var callNow = immediate && !timeout; clearTimeout(timeout); timeout = setTimeout(later, wait); if (callNow) func.apply(context, args); }; }; $(window).resize(debounce(function () { windowSize(); $(document.body).trigger("sticky_kit:recalc"); if (windowWidth < screen) { detachStickyKit(); } else { activeStickyKit(); } }, 250)); });