به نقل از سایت اخبار قرآن و متون دینی ، اسلام در جهان : به گزارش خبرنگار مهر، جلسه صد و هفتم مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی عصر دیروز یکشنبه ششم بهمن ماه به ریاست حجتالاسلام حمید محمدی در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
ارائه گزارش راهبردی مؤسسات مردمی قرآنی کشور، بررسی پیشنهاد اصلاحی آئین نامه ارائه کمک هزینه شهریه دانشجویی به حافظان و قاریان، ارائه گزارش تحقیق و بررسی از مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن، بررسی رویکردهای تعیین شاخصهای عضویت در جلسات، بررسی پیش نویس اصلاح بندهایی از آییننامه شورای توسعه فرهنگ قرآنی پنج دستور این جلسه از صدو هفتمین جلسه مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی بودند.
اصلاحات پیشنهاد شده در این آئیننامه شامل نگاه ویژه به دانشجویان گروه پزشکی بود چرا که آنها نسبت به سایر رشتهها هزینه بیشتری پرداخت میکنند، حذف سقف شهریه در ترمهای پایاننامه و افزایش آن از دیگر پیشنهادهای مطرح شده برای دانشجویان قاری و حافظ قرآن بود.
همچنین با موافقت اعضا، آئیننامه فعلی مورد بازنگری قرار میگیرد. با این وجود مقرر شد تا زمان بررسی این آئین نامه، کمک هزینه دانشجویان گروههای پزشکی و دانشجویانی که در پردیسها تحصیل میکنند، ۲ برابر سقف در نظر گرفته شده در آئیننامه لحاظ شود.
پیگیری بیمه فعالان قرآنی از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود که در این مورد، نامهای توسط دبیرخانه کمیسیون تبلیغ و ترویج شورای عالی انقلاب فرهنگی برای رئیس مجلس شورای اسلامی ارسال و در آن سه پیشنهاد درباره بیمه فعالان قرآنی مطرح شده است. پیشنهاد افزودن بخش قرآنی به جشنوارههای هنری فجر از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود.
در همین حال به مناسبت آغاز جشنواره قرآن و حدیث جامعه المصطفی، حجتالاسلام والمسلمین حسین رفیعی، مدیرکل قرآن و حدیث جامعه المصطفی به ارائه گزارشی از بیست و پنجمین دوره این جشنواره پرداخت.
وی افزود: جشنواره قرآن و حدیث جامعه المصطفی تا حدودی بین اهل قرآن مهجور واقع شد که بخشی از این مهجوریت به علت کم کاری رسانهها است و بخش دیگر هم به علت عملکرد ما برای معرفی جشنواره ارتباط دارد.
رفیعی خاطرنشان کرد: مرحله نهایی این جشنواره یکشنبه ۱۳ بهمن ماه با حضور داوران و اختتامیه ۱۴ بهمنماه با سخنرانی آیتالله مصباح یزدی برگزار خواهد شد.
عمده طلاب و دانشجویان در ایران و خارج از کشور دانشجوی رشتههای قرآن و حدیثی هستند و در حال حاضر هشت هزار طلبه در سطوح حوزوی یا در مراکز دانشگاهی مشغول تحصیل هستند.
به گفته رفیعی، بیش از ۷۰۰ متن مرتبط قرآنی و حدیثی به زبانهای مختلف دنیا ترجمه و در کشورهای مختلف منتشر شده است.
در بخش دیگری از این جلسه سه ساعته شورای توسعه فرهنگ قرآنی، گزارش راهبردی مؤسسات مردمی قرآنی کشور مورد بررسی قرار گرفت.
پیش از این، حجتالاسلام علیرضا شاهسونی، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت بیتالاحزان حضرت زهرا (س) نامهای برای حمایت بیشتر از مؤسسات قرآنی مردم نهاد به شورای توسعه فرهنگ قرآنی ارسال کرده بود که در این خصوص ضمن بررسی وضعیت مؤسسات یاد شده، مقرر شد برنامه جامع حمایت از مؤسسات قرآنی کشور طرحی تقدیم شود.