به نقل از سایت اخبار قرآن و متون دینی ، اسلام در جهان : به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی محمدی مدیر گروه علوم قرآنی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اعلام این خبر اظهار داشت: پس از ظهور اسلام و نزول قرآن، دشمنان تلاش وسیعی کردند تا رابطه قرآن را با آسمان انکار کنند و پیامبر اکرم (ص) را دروغگو جلوه دهند.
وی گفت: از جمله شبهات برای رسیدن به این هدف، شبهه اقتباس قرآن از منابع وحیانی پیشین، بهخصوص عهدین است که بسیاری از مستشرقان و اصحاب کنیسه و کلیسا نیز آن را در قرون اخیر دنبال کردهاند.
مدیر گروه علوم قرآنی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: برابر بررسیها، پاسخهای داده شده، افزون بر نقصان، همه جانبه و کافی تشخیص داده نشد، از این رو بازخوانی شبهه و ابعاد آن و ارائه پاسخهای مناسبتر در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: هدف از این پژوهش، دفاع از قرآن و پاک کردن غبارهای فتنه و شبهات از چهره «نور مبین» است تا مردم در اعتقاد به آن دچار تزلزل نشوند.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی با بیان این که این پژوهش به روش توصیفی - تحلیلی و انتقادی انجام شده و منابع آن کتابخانهای است، اظهار کرد: منابع مستشرقان و نیز کتابها و مقالات ناظر بر آثار آنان مطالعه و پاسخهای مناسب ارائه شده است.
وی با بیان این که پژوهش حاضر شبهات مدعیان برگرفتگی قرآن از تورات و انجیل را بررسی و پاسخ داده است، گفت: پژوهش پس از مفهوم شناسی، سیر تاریخی ادعای اقتباس قرآن از عهدین را از عصر نزول تا جنگهای صلیبی و عصر حاضر را بیان کرده و نشان داده که دشمنان برای مبارزه با قرآن، با ترجمه قرآن، تحقیق در زمینه اختلاف قرائات و… آغاز کردهاند.
مدیر گروه علوم قرآنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به این که در این اثر، انواع مواجهه خاورشناسان با قرآن مورد بررسی قرار گرفته است، تصریح کرد: در این کتاب تلاش شده تا مشکلات اساسی مدعیان اقتباس، مانند مسئله اختلافات نسخههای تورات و رابطهاش با ادعای اقتباس، عدم دلالت تقدم عهدین و مشابهت قرآن با آن بر اقتباس، ناسازگاری اقتباس و تکفیر پیروان کتاب، سرگردانی مدعیان در مورد اوصاف و شخصیت پیامبر خاتم (ص)، و بی توجهی به ویژگیهای قرآن و آورنده آن، بررسی و مشکلات مدعیان نشان داده شود.
وی به بررسی تلاشهای متفاوت مستشرقان و همفکرانشان برای غیر وحیانی دادن قرآن در این اثر پرداخت و افزود: شواهد تولید قرآن از سوی محمد (ص) مانند وجود الفاظ بیگانه در قرآن؛ تدریجی بودن نزول قرآن؛ تولید مشابه قرآن؛ تعدد قرائات قرآن، بررسی و نارسایی این دلایل برای اقتباس اثبات شده است.
حجت الاسلام محمدی، بخش سوم این کتاب را بررسی دلایل و راههای ادعاییِ اقتباس قرآن از عهدین و بطلان ادله عنوان کرد و اظهار داشت: در این بخش، تشابهها و تفاوتهای قرآن و عهدین در ابعاد مختلف بررسی و نشان داده شده که خصوصیات قرآن اقتباس را موهون میکند و در نهایت، هیمنه قرآن بر آسمانی کتب آسمانی پیشین و نیز اعجاز قرآن تبیین شده است.
وی گفت: این پروژه از مصوبات قطب بنیادهای نظری و نظام متقن علوم اسلامی و انسانی قطبهای فکری و فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی است.
مدیر گروه علوم قرآنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خاطرنشان کرد: این اثر تألیف فرج الله میرعرب عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در حدود ۲۲۰ صفحه و در ۴ فصل منتشر خواهد شد.