به نقل از سایت اخبار قرآن و متون دینی ، اسلام در جهان : مهدی بابایی مدیر اجرایی دارالکتابه جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص پنجمین جشنواره کتابت قرآن کریم گفت: در پنجمین جشنواره کتابت قرآن که به همت دارالکتابه جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود ۱۳۰ نفر کاتب در دو بخش عمومی و کاتبان جوان به رقابت میپردازند.
مدیر اجرایی دارالکتابه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به بخش عمومی این جشنواره، افزود: موضوعات جشنواره کتابت قرآن، کتابت مصحف شریف با سورههایی که مشخص شده است، خطبههای حضرت اباعبدالله (ع) در مسیر کربلا و در روز عاشورا، خطبههای امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) در کوفه و شام، صحیفه سجادیه، ادعیه ایام هفته و زیارت امیرالمومنین (ع) در روز عید غدیر میباشد.
بابایی ادامه داد: نظیره نویسی که همان تقلید کتابتهای مشهور است و در هنرهای دیگر هم برای آموزش، رشد و پیشرفت استفاده میشود، در رقابتهای بخش کاتبان جوان مورد توجه قرار گرفته است و در این بخش آثار فاخر اساتید را، کاتبان جوان بازآفرینی میکنند. صفحات منتخب از مصحف شریف، خطبه فدکیه و مناجات شعبانیه موضوعات بخش کاتبان جوان در این رقابت خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه از خط نسخ فارسی و عربی در این رقابت استفاده خواهد شد، تصریح کرد: در بخش خوشنویسی توجه به زیبایی کتابت، توجه کامل به اجرای صحیح مفردات و ترکیبات حروف در یک کلمه و اتصالات سالم حروف، توجه به اندازه متناسب و قرارگیری صحیح و زیبای علائم و حرکات حروف، رعایت خلوت سطر و صفحه و ایجاد توازن میان تجمع و پراکندگی حروف، مرکب برداری دقیق وحرفهای، رعایت کرسی حروف و کلمات، رعایت تناسب میان قوت و ضعف حروف و اتصالات، نظم و انضباط در صفحات، ایجاد تعادل در خلوتی و شلوغی علائم در کلمات و ترکیبات و پرهیز از اعوجاج کرسی در اثر ثقل و سبکی علائم مورد توجه قرار خواهد گرفت.
بابایی گفت: در بخش صحت متن و خوانایی، ملاک داوران همان املاء و رسم و اعراب گذاری صحیح است، خوانایی و وضوح خط، تنظیم و مدیریت سطر و صفحه و کتابت معنامحور همراه با نظم معنایی کتابت مورد توجه است.
مدیراجرایی دارالکتابه با اشاره به اختتامیه پنجمین جشنواره کتابت قرآن کریم، بیان داشت :۲۱ اسفند ۱۳۹۹ اختتامیه این جشنواره برگزار خواهد شد و نتایج آن نیز همزمان با اول ماه مبارک ۱۴۲۲ مطابق با ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۰ اعلام خواهد شد. در صورت بهبودی شرایط کرونایی امیدواریم امکان حضور کاتبان در همایشی فراهم شود تا بخش جنبی جشنواره با عنوان پژوهش نیز امکان برگزاری پیدا کند.
مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران، با هدف «احیا نهضت قرآن نویسی» و با هدایتهای مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در سال ۱۳۹۰ اقدام به تأسیس «دارالکتابه» نمود. جمع آوری اطّلاعات درباره اساتید کتابت و کتاب آرایی قرآن کریم، ساماندهی و راهبری حوزه کتابت قرآن کریم از راهبردهای دارالکتابه است.