به نقل از سایت اخبار قرآن و متون دینی ، اسلام در جهان : به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری جشنواره تلاوتهای مجلسی با عنوان تلاوتهای قرآنی فجر (پنجمین فجر تلاوت) صبح امروز ۳۰ دی ماه ۱۳۹۹ در حسینیه صاحب الزمانی ها (عج) برگزار شد.
در ابتدای این نشست محمدرضا پورمعین دبیر اجرایی این جشنواره گفت: پانزدهمین جشنواره تلاوتهای مجلسی سوم بهمن ماه ۱۳۹۹ از ساعت ۱۵ الی ۱۹ با حضور جمعی از مسئولین، نخبگان، خیرین، خادمان قرآن کریم، هنرمندان و ورزشکاران در برج میلاد تهران برگزار میشود.
وی ادامه داد: «فجر تلاوت» از بزرگترین طرحهای فرهنگ دینی و تلاوتهای آوایی کشور است که با برنامهریزی و طراحی خاص به اجرا در آمده است.
مدیر اجرایی جشنوارههای تلاوت مردمی با بیان برنامههای روز اختتامیه افزود: این جشنواره در ابتدای کار با چند هزار نفر مخاطب آغاز به کار کرد و هم اکنون به مخاطب میلیونی رسیده است اما با توجه به شیوع ویروس کرونا و اهمیت رعایت دستورالعملهای بهداشتی، تنها صد و پنجاه نفر مخاطب حضوری دعوت شده اند و مراسم فینال فینالیستها با حداقل تعداد افراد برگزار میشود.
وی با بیان اینکه محمد بادپا سرپرست داوران پنجمین فجر تلاوت خواهد بود، تصریح کرد: عبدالهادی فقهی زاده معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از سخنرانان روز جمعه خواهد بود.
حمید نقاشیان: به بینالمللی شدن جشنواره تلاوتهای مجلسی میاندیشیم
سپس حمید نقاشیان حامی و مسئول این جشنواره ضمن امیدواری جهت برپایی جشنوارههایی با ارزش آفرینی قرآنی در جامعه گفت: با اهمیت به قرآن در طول دوره پیروزی انقلاب، شاهد پیشرفتهای مؤثر و قابل اتکا بودهایم.
وی با تاکید بر اینکه حسینیه صاحبالزمان (عج) خواستگاه جشنواره تلاوتهای مردمی بوده است، تصریح کرد: جشنواره تلاوتهای مجلسی از همین حسینیه آغاز شد و به سبب اهمیتی که مردم برای تلاوتهای مجلسی قائل هستند، این جشنواره شکل و شمایل متفاوتی گرفت و در طول زمان استقبال عمومی باعث استمرار و تداوم این جشنواره شد.
نقاشیان با اشاره به همهگیری ویروس کرونا در سطح دنیا اظهار داشت: امسال با شرایطی که کرونا پیش آورد، شرایط سختتری پیش روی برگزاری جلسات در استانها قرار گرفته است. به همین منظور با تقویت حضور در فضای مجازی، ضعفی را که مدتها نسبت به آن بی توجه بودیم را جبران کردیم و استقبال گستردهتری در ۱۰۹ شهر مختلف شاهد بودیم. جشنواره تلاوتهای مجلسی جای خالی معنویت گرایی را پر کرد.
بیش از سه میلیون بازدید از تلاوتهای پانزدهمین دوره جشنواره تلاوتهای مجلسی
داوود جعفری دبیر جشنواره تلاوتهای مجلسی گفت: امسال با هدف گسترده کردن دایره مخاطبان جشنواره کار را آغاز کردیم و درنهایت این اتفاق به صورت حضوری و غیر حضوری رقم خورد.
جعفری با تاکید بر این نکته که جشنواره از همه لحاظ به صورت خودجوش و مردمی برپا میشود، گفت: ما هیچ گونه دخل و تصرفی در حوزه شهرستانها نداریم بلکه سیاستهای کلی اجرایی را طراحی کرده و با همکاری مردم و سازمانها در نهایت مسابقاتی شبیه یک لیگ برگزار میشود.
وی تجربه فضای مجازی را بسیار جذاب توصیف کرد و افزود: استفاده از فضای مجازی تجربه بسیار جذابی در پانزدهمین دوره جشنواره تلاوتهای مجلسی بود که توانستیم به عنوان فرصت از آن بهره ببریم. با کمک فضای مجازی گستره مشارکت مردمی زیادتر شد و بالغ بر سه میلیون نفر بازدیدکننده داشتیم.
وی در ادامه گفت: در سالهای گذشته تنها در بخش قرائت آقایان جشنواره برگزار میشد اما امسال شاهد اضافه شدن رشتههای قرائت، ترتیل و حفظ در بخش آقایان و بانوان بودیم. جذابیت زیادی در این دوره تدارک دیده شده است که یکی از آنها برگزاری دوره تخصصی آموزشی در کنار برپایی مسابقات تلاوت بود. این آموزشهای به همت اساتید برجسته در حوزه قرائت مجلسی، حفظ و ترتیل به رقابت کنندگان ارائه شد.
پوشش فجر تلاوت از شبکههای برون مرزی
در پایان این نشست، خالقی مدیر رسانهای این جشنواره گفت: با همراهیهای صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش زنده این جشنواره از شبکه قرآن و معارف سیما و رادیو قرآن انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: یکی از دغدغههایی که همیشه با آن روبرو بودیم انعکاس برون مرزی جشنواره بود که در این زمینه شاهد اتفاقات مثبتی بودیم. چهار شبکه اردو، بوسنی، کردی و فرانسه و شبکههای الکوثر و سحر بخش پایانی این جشنواره را پوشش خواهند داد و نیز چهار شبکه با تدوین ویژه این مسابقه را به صورت مستند ارائه میدهند.
در پایان این نشست از پوستر این جشنواره رونمایی شد.