به نقل از سایت اخبار قرآن و متون دینی ، اسلام در جهان : به گزارش خبرگزاری مهر، از میان تمامی عوامل آموزشی و تربیتی، نقش معلم بهعنوان مهمترین عامل نظام تعلیم و تربیت، جایگاه و اهمیت بسزایی دارد، همه فعالیتهای معلم، مانند شناخت فرآیند رشد کودکان و نوجوانان، شیوههای تدریس و علاقهمندی به رشته تدریس خود، از عواملی است که در تعلیم و تربیت دانش آموزان دخالت زیادی دارد.
بر این اساس، دبیرخانه ستاد همکاری ها ضمن تبریک فرا رسیدن فصل باز گشایی مدارس، گزیده ای از بیانات و رهنمود های رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) و دیگر مراجع عظام تقلید به دانش آموزان، معلمان و دست اندر کاران امر تعلیم و تربیت را منتشر می کند.
آیت الله العظمی خامنه ای: یک نقطه نورانی در قلب دانش آموز بگذارید
شما معلمان از این مسئله غفلت نکنید که تربیت کردن هم جزو کار شماست؛ و چه بهتر که با نفوذ معلمی؛با تأثیر روحی معلم بر متعلم استفاده کنید و یک نقطه ی روشن و نورانی ای در قلب دانش آموز باقی بگذارید
آیت الله العظمی مکارم: نسلی همانند دوران دفاع مقدس داشته باشیم
معروف است که شخصیت انسان یک مثلث است که اضلاع آن را خانه ، مدرسه و جامعه تشکیل می دهند.
هر کدام از این اضلاع اثری دارند ،اما مدرسه به واسطه برنامهای بودن و نقش عمیقی که در شکلگیری شخصیت دانشآموزان دارد، بیش از دو ضلع دیگر میتواند منشاء اثار باشد.
آن تاثیری که مدرسه بر روی دانشآموزان دارد به مراتب بیشتر از تاثیری است که دانشگاه بر روی دانشجویان میگذارد چراکه دانشآموزان در سنی هستند که بهتر نقش میگیرند و اثرپذیری بیشتری نسبت به دوران دانشگاه دارند.
آیت الله العظمی وحید خراسانی: عقاید، احکام و تهذیب نفس را به دانش آموزان بیا موزید
مملکت، مملکت امام زمان (علیه السلام) است و قلب این مملکت امام هشتم (علیه السلام) است، توفیق شما بسیار مهم می باشد. سعی و همت کنید ان شاء الله سه مطلب تحکیم عقائد، تهذیب اخلاق، تعلیم احکامدر تمام مدارس کشور احیاء شود.
آیتالله العظمی سبحانی: دانش آموزانی عملگرا تربیت کنیم
در برخی کشورهای عربی یک سال به دانش آموزان مرخصی داده میشود که حافظ قرآن شوند و بعد تحصیل کنند، اگر دانشآموزی وجود دارد که حاضر است یک سال بهعنوان حفظ قرآن برنامه داشته باشد به او این فرصت داده شود، سپس به مدرسه بیاید.
دانش آموزان را به شکلی تربیت کنیم که به کار و عملگرایی علاقهمند باشند و نه به کار اداری، مدرک محوری و بار شدن بر دوش دولت صحیح نیست، باید به شکلی تربیت شوند که به کار علاقهمند باشند نه اینکه فقط پشت میز بنشینند.
آیت الله العظمی صافی گلپایگانی: به دانش آموزان آموزش دهید اهل بیت علیهم السلام در انتظار تحصیل آنان هستند
دانشآموزان را برای اسلام و اعتلای کلمةالله و حصول اهداف الهی، قرآنی و خدمت به محرومان و نجات مستضعفان تربیت شوند و هر رنج و تلاشی را که در تحصیل علم متحمل میشوند، با نیت خالص و پاک و در راه خدا و آسایش خلق خدا محسوب دارند.
باید درس خواند، برای اینکه مشکلاتی را که در رشتههای گوناگون علمی تاکنون لاینحل مانده، حل نمود و با سرپنجه بینش و دانش گرههای باز نشده از کار بشر را باز کرد.
آیت الله العظمی شبیری زنجانی: دانش آموزان رفتار عاقلانه را در خود تقویت کنند
پایه های دینی شما دانش آموزان باید در همین سن نوجوانی محکم شود، اخلاق و رفتار عاقلانه را در خود تقویت کنید تا وقتی که به سن لازم برای پذیرش مسئولیتها رسیدید تقیّد به شریعت مطهّر در شما قوت گرفته باشد و به اخلاق دینی و انسانی پایبند باشید.
معلمان در شکل گیری چهارچوب های فکری و رفتاری دانش آموزان نقش اساسی دارند بنا بر این معلمان باید دقیق برنامه ریزی کنند،اگر هر روز نمی توانند برنامه اخلاقی داشته باشند حداقل هر هفته برنامه اخلاقی و درس اخلاقی و دینی داشته باشند.
آیت الله العظمی نوری همدانی: آموزش و پرورش مهم ترین کانون تربیت دینی
آیات و احادیث بیانگر اهمیت آموزش های دینی و قرآن در سنین کودکی است ، حال که نظام آموزشی کشور از همان ابتدا دروس دینی و قرآن را در برنامه های درسی خود دارند، باید سعی کنند از این فرصت نظام آموزشی حداکثر استفاده را بکنند و نگذارند کلاس های قرآن در آموزش و پرورش بی محتوا و ضعیف اداره شوند و یا تعطیل گردند. هم اکنون مهمترین بستر آموزش دین و قرآن در آموزش و پرورش است.